393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Jön a csúcsderbi a királykategóriában! Április 29-én összecsap Tyson Fury és Olekszandr Uszik!

10perc.hu
2023. 03. 11.

A WBA, WBO, IBF és az IBO veretlen nehézsúlyú ukrán világbajnoka elfogadta a pénzdíjak 30 százalékát, cserébe a WBC és a Ring Magazin szintén veretlen brit uralkodója átutal 1 millió fontot az ukrán népnek.

Beteljesült a nagy álom, és napjaink két legjobb, veretlen nehézsúlyú profi bunyósa április 29-én összecsap egymással a Wembley-ben. A WBA, WBO, IBF és az IBO veretlen nehézsúlyú ukrán világbajnoka, Olekszandr Uszik, valamint a WBC és a Ring Magazin szintén veretlen brit uralkodója, Tyson Fury megvív a vitathatatlan nehézsúlyú trónért.

Ahhoz, hogy a világ által talán a legjobban várt ringháború összejöjjön, az is kellett, hogy a felek az anyagiakban is megegyezzenek. Uszik elfogadta brit vetélytársa által ajánlott 30 százalékot a bevételekből, de szabott egy feltételt, amibe Fury belement.

„Hé, kapzsi dagadék, elfogadom a hetven-harminc elosztást, hogy április 29-én a Wembley-ben bokszoljunk, de meg kell ígérned, hogy a meccs után azonnal egymillió fontot adományozol Ukrajnának. És minden egyes nap késedelemért még plusz egy százalékát be kell fizetned a gázsidnak az ukrán népnek. Áll az alku?” – beszélt Uszik a közösségi oldalán megjelent videóban.




A 35 éves Uszik és a 34 éves Fury csúcstalálkozó győztese valamennyi komoly öv birtokosa, azaz vitathatatlan bajnoka lesz a nehézsúlynak. Erre legutóbb Lennox Lewis volt képes 1999-2000-ben. Eddig összesen öt vitathatatlan világbajnoka volt a súlycsoportnak.

A WBA, WBO, IBF és az IBO veretlen nehézsúlyú ukrán világbajnoka legutóbb tavaly augusztusban bokszolt és nyert pontozással Szaúd-Arábiában Anthony Joshua ellen. A WBC és a Ring Magazin szintén veretlen brit uralkodója 2022. decemberben Derek Chisorát verte meg idő előtt. A konkrét díjalapot még nem nevezték meg, korábban 500 millió fontról beszéltek.

Főkép forrása:
Matchroom/Mark Robinson

További cikkek