EUR: 369,42 Ft
USD: 345,38 Ft
CHF: 379,21 Ft
GBP: 428,55 Ft
RON: 74,38 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Joe Biden felelősségre vonná Donald Trumpot

Nagyvilág
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: CNN

A nemrég beiktatott amerikai elnök szerint már csak az ország megítélése és jövője miatt is számon kell kérnie elődjét, noha szerinte sikertelen lesz az eljárás.

Joe Biden úgy tűnik, hogy meggondolta magát elődje, Donald Trump ellen indított eljárással kapcsolatban. Eddig szinte kínosan kerülte a volt elnök ellen indítandó felelősségre-vonási eljárás (impeachment) témáját. Sőt, a beiktatási beszédében kijelentette, hogy minden demokrata és minden republikánus elnöke szeretne lenni, és az a legfontosabb a számára, hogy ismét egységes legyen az Egyesült Államok.

Ám a CNN szerint ez mostanra megváltozott, hiszen a hírcsatorna kérdésére ezzel kapcsolatban már úgy nyilatkozott, hogy szerinte meg kell történnie, le kell folytatni az eljárást, hiszen rosszabb hatása lenne a továbbiakra, ha nem történne meg. Ugyanakkor azt sem rejtette véka alá, hogy nem lesz sikeres az impeachment, mert pontosan tudja, 17 republikánus szenátor nem fog Trump ellen szavazni.

„A szenátus megváltozott, mióta ott voltam, de annyira azért nem” – mondta Biden, majd hozzátette, ha Trump még hat hónapig elnök maradna, az eljárás eredménye más lenne.