393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Januárban csökkent a megkezdett lakásépítések száma az Egyesült Államokban

2022. 02. 17.
Januárban csökkent a megkezdett lakásépítések száma az Egyesült Államokban

Januárban hat hónapja a legnagyobb eséssel, és három hónapja a legalacsonyabb szintre csökkent a megkezdett lakásépítések száma az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau csütörtöki jelentése alapján.

Januárban a megkezdett lakásépítések szezonálisan kiigazított száma 4,1 százalékkal csökkent az előző havihoz képest, ami hat hónapja a legnagyobb csökkenés. Az évesített értéke 1,638 millió volt, ez három hónapja a legalacsonyabb, és jóval alulmúlta az 1,7 milliós elemzői várakozásokat is -írja az MTI.

A csökkenés a járvánnyal összefüggő munkaerőhiánnyal, az alapanyagárak emelkedésével és az ellátási nehézségekkel hozható összefüggésbe.

Az egylakásos épületek építésének megkezdése 5,6 százalékkal 1,116 millióra, az öt vagy annál több lakásos épületeké pedig 2,1 százalékkal 0,51 millióra csökkent. A középnyugati régióban az építkezések megkezdése 37,7 százalékkal esett vissza, délen 2 százalékkal csökkent, de északkeleten 2,6 százalékkal nőtt, nyugaton pedig 17,7 százalékkal emelkedett.

Az építési engedélyek száma viszont 0,7 százalékkal emelkedett az egy hónappal korábbihoz képest, és 2022 januárjában szezonálisan kiigazított éves szinten 1,899 millióra emelkedett, ami 2006 májusa óta a legmagasabb érték, és meghaladta az 1,760 millióra vonatkozó piaci várakozásokat.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek