EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Így küzdj a túlzott fűtés ellen

Otthon
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

A téli időszakban sem csak a fűtés maximumra tekerésével lehet védekezni a hideg ellen, és ha odafigyel valaki az egyéb lehetőségekre, bizony nemcsak a környezetét, hanem a pénztárcáját is megkíméli.

Valószínűleg mindenki tudja, hogy a téli hideg legkeményebb része még csak most jön. Mivel a jelenlegi helyzetben egyre többen tartózkodnak a nap nagy részében otthon, így oda kell figyelni a lakás hőmérsékletére A bien.hu összeállított pár lehetőséget, aminek segítségével senki sem fog fázni otthon még úgy sem, hogy nem tekeri fel minden nap maximumra a fűtést.

Az első és legfontosabb, hogy megfelelően kell otthon is öltözködni. Zoknit mindig, minden esetben viseljünk, ugyanis ha valakinek fázik a lába, megszűnik a komfortérzete. A papucs viselése is ajánlatos, hisz ahol nincs padlófűtés, bizony könnyen felfázhat valaki e kényelmes viselet nélkül. Természetesen a megfelelő felsőruházatról sem szabad megfeledkezni, és a választás olyan pulóverre, melegítőre essen, aminek hordása munka közben is kényelmes.


Az első és legfontosabb, hogy megfelelően kell otthon is öltözködni     Fotó: freepik.com


A megfelelő helyre elhelyezett szőnyeg csodát tud művelni mindenki kényelemérzetével, arról nem beszélve, hogy sokkal jobb rajta mászkálni, mint a hideg padlón. Arra is oda kell figyelni, hogy a lakás különösen hűvös részein mindig legyen egy vastag, puha szőnyeg. Érdemes naponta többször meleg italt fogyasztani, hiszen nemcsak felmelegít belülről valakit, hanem a kedvét is javíthatja. A napi folyadékbevitel mennyiségéről nem is beszélve.

Éjszakára a flanel ágynemű a javasolt, amely hamar átveszi a testhőmérsékletet. Ugyanakkor érdemes arra figyelni, hogy egészségesebb, ha a hálószobában kicsit hűvös van, ez is a jobb alvást segítheti elő. Persze ez nem azt jelenti, hogy jégvermet kell a hálóból csinálni. Ha éjszaka többször is arra ébred, hogy fázik a lába, érdemes házi fűtőpárnát alkalmazni. Meg kell tölteni egy kisebb párnahuzatot vagy egy-két zoknit nyers rizzsel, fel kell mikróban melegíteni, és a láb alá téve megfelelő hőt biztosíthat a fázó testrésznek.