394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Hölgyeim! legyenek csúcsformában a bikini szezonra!

10perc.hu/Kun Mónika
2021. 05. 13.

A legtöbb hölgy az összes felesleges dekagrammtól is szeretne megszabadul, mire első alkalommal kilátogat egy strandra.

Végre itt a jobb idő, megnyitottak a strandok, így a hölgyek elővehetik a szekrény mélyére rejtett bikiniket, vagy akár vehetnek egy újat a boltokban. Az elmúlt hónapokban, elsősorban a bezártság, az otthoni munkavégzés miatt sokan felszedtek némi felesleget, amitől a strandszezon beindulásakor gyorsan szeretnének megszabadulni. Összeállításunkban Asztalos Renáta dietetikus tanácsaival szeretnénk néhány olyan tippet adni elsősorban a hölgyolvasóinknak – persze az urak is megfogadhatják –, aminek segítségével eredményesen fogyózhatnak.


Ha egészségesen táplálkozunk, könnyebben megszabadulhatunk a felesleges kilóktól    Fotó: freepik.com


Reggel kezdhetjük a napot egy, vagy akár két pohár vízzel – jó hattással van az üres gyomorra –, de facsarhatunk a vízbe egy fél citromot is. Kávé helyett sokkal jobban talpra állít minket, főleg, ha esetleg elfogyasztunk egy almát vagy akár egy grapefruitot. Reggelire fogyasszunk el két szelet pirított rozskenyeret, és mellé – feltéve, hogy a tejtermékek hívei vagyunk –, akkor igyunk 150-200 ml szójatejet. Egy ilyen reggeli lecsökkenti a koleszterin szintet, javítja a véráramlást, mindezek mellett a fogyást is garantálja.

Ha az ebédet a munkahelyünkön fogyasztjuk, készítsünk friss zöldségekből könnyed salátát kevés olívaolajjal, míg este vacsorára túró zöldséggel vagy egy főtt tojás egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel egy-két karika uborkával legyen a menü. A napi folyadékpótlásba pedig egy liter zöld teát is iktassunk be. Mindezt tíz napig érdemes legalább betartani.


Az otthoni munkavégzés miatt sokan felszedtek némi felesleget, amitől a strandszezon beindulásakor gyorsan szeretnének megszabadulni és a legjobb formájukat hozni    Fotó: freepik.com


Természetesen, ha valaki imádja a húst, annak fogyasztásával is lefogyhat a kívánt súlyára. A húsok, húskészítmények és halak esetében mindig zsírszegényt válasszunk. Részesítsük előnyben a szárnyas- és vadhúsokat, folyami vagy tengeri halakat. Természetesen marha- és sertéshús is kerülhet az asztalunkra, de a látható zsiradékot igyekezzünk a leggondosabban eltávolítani róluk.

Zsírok és olajok tekintetében törekedjünk a változatosságra, de amikor csak lehet, akkor inkább olívaolajat és kókuszzsírt használjunk.


Reggelire fogyasszunk egészséges magvakat, és mellé – feltéve, hogy a tejtermékek hívei vagyunk –, akkor igyunk 150-200 ml szójatejet    Fotó: freepik.com


A gabonamagvak és őrleményeik esetében mindig válasszuk a teljes kiőrlésűeket, akár lisztről, akár kenyérről van szó. Rizs esetében is, ha tehetjük, készítsünk barna vagy basmati rizst, esetleg vadrizst. A bulgur pedig a lehető legjobb választás.

Ami nassolást illeti, természetesen fogyókúra idején sem teljesen tilos, de édesség helyett a zöldségé legyen a főszerep: a sárgarépa és a zeller kiváló ehhez. Ugyanakkor a cukrot teljesen iktassuk ki, ma már jó minőségű növényi édesítőszerekkel lehet pótolni. Hasonlóan minimálisra csökkentsük le a só bevitelt is. Érdemes piacon vásárolni, mert számos zöldséget frissen és gyorsan beszerezhetünk.


Ha az ebédet a munkahelyünkön fogyasztjuk, készítsünk friss zöldségekből könnyed salátát kevés olívaolajjal     Fotó: freepik.com


Az emésztést és az anyagcserét tökéletesen csak teljes életmódváltással hozhatjuk helyre, de ha villámgyorsan szeretnénk megszabadulni néhány kilótól, egy gyors méregtelenítő programmal is látványos eredményeket lehet elérni. Fontos a bő folyadék és napi egy óra mozgás, ami lehet séta vagy kerékpározás is.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek