EUR: 385,03 Ft
USD: 356,11 Ft
CHF: 388,26 Ft
GBP: 437,87 Ft
RON: 77,82 Ft
RSD: 3,28 Ft

Mai névnap:

Hogyan védhetjük meg magunkat nőként? Itt vannak az önvédelmi tippek

Belföldi hírek
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Freepik

Sok őrült ember van a világban, ezért a lányoknak meg kell tanulniuk minél hamarabb, egyértelműen, és határozottan visszautasítani, ha egy közeledést furcsának éreznek, akár élőben vagy az online térben.

A nőket a mai világban sajnos rengeteg atrocitás, és veszélyhelyzet éri, legyen szó akár verbális-vagy nonverbális bántalmazásról. Magyarországon a hozzátartozó sérelmére elkövetett bűncselekmények – testi sértés, zaklatás, kapcsolati erőszak, garázdaság – sértettjeinek 72 százaléka nő volt. Ezek után jogosan merül fel a kérdés, hogy hogyan, és miként védekezhetnek a megtámadottak ilyen helyzetekben.

Az egész világot megrendítették azok a bizonyos hírek, amelyekben három szépségkirálynőt féltékenységből és bosszúvágyból savval öntettek le, majd hosszú ideig korházban harcoltak értük. Valamennyiükre több műtét várt, de mindhármuknak végül sikerült eljutnia a teljes felépülésig.


A zaklatás, az udvariatlan megnyilvánulások, és a non-verbális bántalmazás abszolút jelen van a világunkban       Fotó: Freepik


„Én úgy gondolom, hogy Magyarországon ilyen szempontból nincsenek veszélyben a nők. Viszont a zaklatás, az udvariatlan megnyilvánulások, és a non-verbális bántalmazás abszolút jelen van a világunkban”- mondta a 10perc.hu kérdésére Hajós István biztonságügyi szakértő.

A szakember szerint sok őrült ember van a világban, ezért a lányoknak meg kell tanulniuk minél hamarabb, egyértelműen, és határozottan visszautasítani, ha egy közeledést furcsának éreznek, akár élőben vagy az online térben, így elkerülve az esetleges félreértéseket. Emellett érdemes egy önvédelmi sport alapjainak elsajátítása is, valamint nem árt, ha van náluk valamilyen legális, kisebb önvédelmi eszköz.