392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Hiszik, vagy sem, de az orosz hadiipar egyik vezetője elhunyt titokzatos körülmények között

10perc.hu
2022. 12. 25.
Hiszik, vagy sem, de az orosz hadiipar egyik vezetője elhunyt titokzatos körülmények között

Még a pontos életkora sem ismert a szombaton meghalt Alexander Buzakov, aki nem más, mint az orosz Admirális hajógyár vezérigazgatója.

Szombaton, tisztázatlan körülmények közt életét vesztette Alexander Buzakov, az orosz Admirális hajógyár vezérigazgatója. A halálhírt a vállalat jelentette be egy közleményben, azt azonban nem árulták el, mi miatt vesztette életét a férfi – írta meg az Index.

A pontos korát sem írták le, azt viszont igen, hogy 1980-ban érettségizett, tehát 60 év körüli lehetett. Mindenesetre a TASZSZ hírügynökség viszont 66 éves férfiként emlegette őt a saját híradásában. Annyi biztos, hogy Buzakov 10 éve volt a cége vezérigazgatója, és számos elismerést szerzett ez idő alatt.

Az Admirális legfőbb tevékenysége a nem nukleáris meghajtású tengeralattjárók gyártása volt. A cég elsősorban dízelmeghajtású, Kilo-osztályú tengeralattjárókat építette, amelyek a háborúban is gyakran bevetetett Kalibr rakéták indítására is képesek voltak.

Oroszország murmanszki kikötőjében nemrég kigyulladt az Admiral Kuznyecov nevű hadihajó. Többen összefüggést látnak a baleset és Buzakov halála között…

Főkép forrása:
TASSZ

További cikkek