389.05 Ft

361.37 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Herczeg Zoltán: „Kuss volt a nevem, mert a rács rossz oldalára kerültem”

10perc.hu
2023. 05. 09.
Herczeg Zoltán: „Kuss volt a nevem, mert a rács rossz oldalára kerültem”

A divattervezőt tavaly októberben tartóztatták le kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt, majd április 20-án – pontosan 180 nap elteltével – szabadult.

A pár hete szabadon engedett Herczeg Zoltán jelenleg házi őrizetben, nyomkövetővel a lábán várja sorsának alakulását. Ahogy azt az RTL Fókusz című magazinjának elmondta, csupán hétfőnként 9-11 óra között hagyhatja el belvárosi otthonát vásárlás vagy ügyintézés céljából.

A fentmaradó időben a lakásában, a körfolyosón vagy a tetőn tartózkodhat. A kereskedelmi csatorna műsorkészítőit beengedte az otthonába, a stábnak adott exkluzív interjújában pedig elmesélte, mennyire szégyelli magát azért, amit a családjának okozott.

„A legjobban a szüleim és a barátnőm miatt féltem, hogy ők hogyan dolgozzák ezt fel. Magam miatt nem aggódtam, mert pontosan tudtam, hogy kibírom. Édesanyámnak vidéken lehajtott fejjel kellett járnia, amikor kiderült, hogy az ő fia, akire borzalmasan büszke volt, bajba keveredett. Nem mehetett kihúzott gerinccel, csak lehajtott fejjel, mert szégyellte magát, ahogyan én is” – állította a divatguru.


Egy füzetbe írni és rajzolni kezdett      Fotó: RTL Fókusz


Herczeg a börtönben hamar elhatározta, hogy ha ezeket a megpróbáltatásokat kibírja a kapcsolatuk, akkor az egész életét Mariannal éli le. „Ez a nő mindent bebizonyított nekem. Nincs kérdés, kivel akarom az életemet leélni. Rettenetesen szégyelltem magam, olyannyira, hogy bőgtem. Nem szégyellem egy ország előtt bevallani, hogy kétszer-háromszor elsírtam magam a pszichológus előtt” – ismerte el Herczeg.

A letartóztatása alatt az egyik nevelőtiszt a zárkájában hagyott egy tollat, ami megváltás volt számára. Egy füzetbe írni és rajzolni kezdett.  Új ruhákat, úgynevezett börtönkollekciót tervezett, a ruhamárkájának szögesdrótos logót készített a zárkaszámával, órákon át rajzolt, verseket írt a szerelmének, illetve négyszáz oldalt írt tele a benti tapasztalatairól, érzéseiről.


Sokat változott az utóbbi időben, megtanulta értékelni az életét     Fotó: MTVA


A börtönben voltak gyilkosok, szexuális bűnözők, adócsalók, kemény bűnözők, de őt kiemelt helyen tartották fogva, egy tizenkét négyzetméteres zárkán osztozott két másik férfivel, akikkel jó viszonyt alakított ki, és – egyetlen atrocitást leszámítva – senki nem szólt be neki, nem bántották.

„Ott leginkább kussolni volt jogunk, de én ezt elfogadtam, mert a rács rosszabbik oldalára kerültem, tudtam, hogy kuss a nevem. Nagyon naturális körülmények vannak, ülhetsz egész nap a semmi közepén...” – fogalmazott a divattervező.

Úgy érzi, sokat változott az utóbbi időben, megtanulta értékelni az életét, hiszen bent nem volt nagy a mozgástere. Mindössze kéthetente járhatott le a „spájzba” vásárolni, orvosi vizsgálatra mehetett, illetve napi egy órát sétálhatott.

Főkép forrása:
RTL Fókusz

További cikkek