393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

A háziállatokra is vigyázzunk ebben a hidegben!

10perc.hu
2021. 02. 11.
A háziállatokra is vigyázzunk ebben a hidegben!

Állatot elhagyni, kitenni vagy úgy tartani, hogy az elpusztul, az bűncselekmény, amiért letöltendő börtönbüntetés is kapható.

Az extrém hideg – a legtöbb helyen nem megy a hőmérő higanyszála mínusz 5 fok fölé – a szabadban tartott gazdasági állatokra és a házi kedvencekre is veszélyt jelenthet. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint a mostani időjárás mellett kint tartott állatok számára feltétlenül energiában dús ételt és szélvédett helyet biztosítsanak. Napközben többször ellenőrizni kell az ivóvizes tálakat, a fagyott vizet langyosra kell cserélni. A szabadban tartott állatokat ilyenkor semmiképpen sem szabad fürdetni, mert azzal lemosnák a természetes zsíros védőréteget.



Az udvaron tartott kutyákat "téli" kutyaházzal kell védeni, kapjon napjában többször élelmet, és engedjék be fűtött helyre. A hideg ellen védő kutyaháznak kicsit kell nagyobbnak lennie az állatnál, a túl nagy házat ugyanis a kutya nehezebben "fűti be". A jó kutyaház fedett, lehetőleg minél szélvédettebb, melegebb helyen, 5-6 centiméteres lábakon áll és fából van. A házat puha szőnyeggel, rongyokkal kell kibélelni, amelyeket hetente-kéthetente le kell cserélni.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek