EUR: 385,80 Ft
USD: 358,32 Ft
CHF: 391,09 Ft
GBP: 439,44 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Hatalmas csata dúl Szoledarnál – az ukrán védők megint visszaverték az orosz offenzívát

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: Twitter/Ukrajinszka Pravda

Az orosz erők több irányból rohamozták meg a várost, és a legfelkészültebb fegyvereseket, a Wagner magánhadsereg zsoldosait is bevonták a műveletbe.

A tavaly február 24-e óta dúló orosz-ukrán háború egyik legvéresebb csatája dúl a Donyeck megyei Szoledárnál. Az orosz erők az elmúlt napban 106 alkalommal lőtték a Donyeck megyei Szoledar városát, és legalább huszonkét alkalommal csaptak össze az ukrán katonákkal a térségben.

Szerhij Cserevatij, a keleti országrészben harcoló ukrán alakulatok szóvivője közölte, a városnál harcoló ukrán alakulatokhoz újabb erőket vezényeltek, és további katonai eszközöket bocsátottak a rendelkezésükre. Nem titkolta, hogy az odavezényelt harckocsik, gyalogsági harcjárművek és páncélozott szállítójárművek segítségével rövidesen ellentámadást indítanak.

Noha orosz hírforrások már azt jelentették, hogy a hadseregük elfoglalta a várost, kiderült, hogy a több irányból támadó orosz hadak újabb visszavonulást hajtottak végre. Pedig a legfelkészültebb fegyvereseket, a Wagner magánhadsereg zsoldosait is bevonták a műveletbe.