393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Háborús infláció és válság? Ugyan már… 66 milliós zongorát vett Novák Katalin elnöki hivatala, és 280 milliót költöttek autókra

10perc.hu
2023. 05. 16.

Egy éve költözött be a Sándor-palotába Novák Katalin köztársasági elnök, és az első női államfő érkezésével alapos lomtalanításon és lakberendezésen esett át a hivatal.

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) 2022-es szerződéseiből jól látszik, hogy sem az időt, sem a pénzt nem sajnáltak arra, hogy megteremtsék a munkavégzéshez szükséges ideális körülményeket – tudta meg az mfor.hu. Holott mást se hallunk, hogy Brüsszel és az orosz ukrán háború miatt elszabadult az infláció, komoly válsággal küzd az állam. Például a téli hónapokban maximum 18 fokra fűthették fel az állami munkahelyeket… Úgy tűnik azonban, nem mindenkire vonatkozik a takarékossági felszólítás.

A tavalyi év végén például 66,4 millió forintért vásároltak egy Steinway&Sons versenyzongorát, az állami protokoll feladatok ellátására. A hivatalban volt már zongora, amit még Schmitt Pálnak vásároltak, de az csak 2,5 millió forintba került. Miután Áder János nem tudott zongorázni, így túl sokat nem használták a hangszert. Informatikai eszközök beszerzésére pedig kilenc céggel kötöttek szerződést, 182,5 millió forint értékben.


A Steinway&Sons versenyzongorák a világ legjobb és legdrágább zongorái közé tartoznak     Fotó: DPA Alliance


Új irodabútorokat is kapott Novák Katalin, amit a Nowy Styl Hungary Zrt. szállít le, 67,7 millió forintért. Természetesen az autóflottát is frissítették, majdnem 280 millió forintból. Vettek terepjárót közel 18 millió forintért, valamint öt elektromos autót, több mint 92 millió forintért. A parkolásra több mint 42 millió forintot költ az idei évben a Sándor-palota: 77 parkolóhelyet béreltek a Várgarázs 2-ben.

Főkép forrása:
MTI/Sándor palota

További cikkek