EUR: 380,60 Ft
USD: 351,33 Ft
CHF: 381,92 Ft
GBP: 433,01 Ft
RON: 76,92 Ft
RSD: 3,24 Ft

Mai névnap:

Ha gazdag vagy és fázol, itt telelhetsz!

Életmód
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Megmutatjuk azt a három kedvelt úticélt, ahova a tehetős magyarok utaznak átvészelni a „tél borzalmait”.

Egy ideje már a magyarok körében is egyre nagyobb divat, hogy télen rövidebb-hosszabb időre valamilyen “melegebb éghajlatra” utazunk nyaralni és így próbáljuk feldobni a hideg hónapok itthoni zordságát. Összegyűjtöttük és bemutatjuk a három legnépszerűbb helyet.

A Maldív-szigetek - főképünkön - volt a legnépszerűbb úti célpontja a magyaroknak a pandémiás időszak alatt. Nem is csoda, hiszen földi paradicsomként is emlegetik. A Maldív-szigetek ciklonmentes övezetbe tartozik, így egész évben kiegyensúlyozott idő van, 30-32 fok. A levegő hőmérséklete ritkán esik hajnalra 27 fok alá, vagy emelkedik nappal 32 fok fölé, a páratartalom magas.

Az óceán hőmérséklete 28 és 31 fok között mozog. A legkevesebb csapadék pedig éppen január és április között hullik. Csodás hotelek, bungalós elrendezéssel a víz fölött – melyet már 10 óra repülési idővel is elérhetsz átszállási idő nélkül. Könnyítés, hogy a Maldív-szigetekkel megállapodást kötött Magyarország, így kölcsönösen elismerjük a vakcinaigazolásokat.


A Bahama-szigetek a tökéletes nyaralásra vágyók számára leginkább a téli időszakban lehet vonzó, mivel ekkor szárazság és nyugodt időjárási viszonyok uralkodnak    Fotó: freepik.com


Floridától délkeleti irányban, az Atlanti-óceán ölelésében találjuk a képeslapra illő szépségű Bahama-szigeteket. Területe rendkívül tagolt, hiszen 690 szigetet – ezek közül csak 29 lakott - és több ezres nagyságrendre rúgó korallszirtet foglal magában.

Az ország éghajlata szubtrópusi monszun, vagyis egész évben 28-30 °C átlaghőmérséklet jellemzi. A tökéletes nyaralásra vágyók számára leginkább a téli időszakban lehet vonzó, mivel ekkor szárazság és nyugodt időjárási viszonyok uralkodnak. Elérhető 11 óra repülési idővel, az átszállásokat nem számolva. A beutazáshoz Bahamai Utazási Egészségügyi Vízumot kell igényelni.


A Kanári-szigetek legszebbje Tenerife, ami a napsütéses időjárása mellett arról is híres, hogy igazi paradicsoma az aktív nyaralóknak    Fotó: freepik.com


A harmadik népszerű, télen is meleg úticélunk a Kanári-szigetek. Spanyolország legdélebbi autonóm közösségének meglátogatásáért még az Európai Uniót sem kell elhagynunk. Télen az átlagos levegő hőmérséklet 20-24 fok, bár a hőérzet a napon sokkal melegebb, és csak nagyon ritkán esik az eső a déli, naposabb részen.

A Kanári-szigetek legszebbje Tenerife, ami a napsütéses időjárása mellett arról is híres, hogy igazi paradicsoma az aktív nyaralóknak. Az eljutás könnyű: Budapestről rendszeres közvetlen repülőjárat indul Tenerifére, aminek mindössze 4,5 - 5 óra a menetideje. Beutazás EU-s oltási igazolvánnyal, gyógyultsági igazolással, utazás előtt 72 órán belül végzett PCR teszttel vagy 48 órán belül végzett antigén teszt negatív eredményével lehetséges.