392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Győzött a természet! Az esőzések elmosták a hétvégi F1-es imolai nagydíjat

10perc.hu
2023. 05. 17.
Győzött a természet! Az esőzések elmosták a hétvégi F1-es imolai nagydíjat

Nem tudni, mikor pótolják a most elmaradó versenyt, ugyanis Imola egy triplahétvége első állomása lett volna, jövő hétvégén Monacóban, azt követően Barcelonában versenyez majd a mezőny.

Az imolai versenyhétvége előkészületei már zajlottak a hét elején, amíg kedd délután ki nem tiltották a pályáról az ott dolgozókat. Szerdára minden érintettnek jelezték, hogy nem látogathatnak ki a helyszínre, ahol az F1-es boxutca és paddock egyébként nem került víz alá. A futamra való felkészülés mindenesetre már így is megakadt.

A helyzet azóta súlyosbodott, és az előrejelzések sem ígértek nagy változásokat. Ennek következtében a régiót sújtó heves esőzések és áradások miatt a Forma–1 a helyi hatóságokkal egyeztetve úgy döntött, elmarad az erre a hétvégére tervezett Emilia-Romagna Nagydíja.

„A Forma–1 az FIA elnökével, az illetékes hatóságokkal, így az Olasz Automobilklub elnökével és az illetékes miniszterekkel, Emilia-Romaga régió elnökével a város polgármesterével és a promóterrel való egyeztetés után úgy döntött, hogy nem rendezzük meg a hétvégi nagydíjat Imolában. A döntést azért hoztuk meg, mert képtelenség biztonságosan megtartani az eseményt a szurkolók, a csapatok, a személyzetünk számára, és ez a helyes, felelősségteljes lépés a városok és a régió helyzetében” – állt a Forma–1 által kiadott közleményben.

Hogy fogják-e pótolni a most elmaradó versenyt, az még kérdéses. Egy biztos: most feszített a tempó, hiszen Imola egy triplahétvége első állomása lett volna. Jövő hétvégén Monacóban, azt követően Barcelonában versenyez majd a mezőny.

Főkép forrása:
DPPI Media/Eric Alonso

További cikkek