EUR: 380,60 Ft
USD: 351,33 Ft
CHF: 381,92 Ft
GBP: 433,01 Ft
RON: 76,92 Ft
RSD: 3,24 Ft

Mai névnap:

Győzelemmel avatta fel új csarnokát a BL-ben a Pick Szeged

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: 10perc.hu

A Tisza-partiak a Bajnokok Ligája csoportmeccsén 30-25-re verték a német Kiel gárdáját, míg a Veszprém a szintén német Flensburg otthonában kapott ki 30-27-re.

Nagy napja volt a szegedi kézilabdának, hiszen a Bajnokok Ligájában vitézkedő csapatuk először játszhatott új otthonában, ráadásul rögtön a nagy ellenfél, a német Kiel ellen. Ugyanis átadták a Pick Arénát, Szeged új multifunkciós sportcsarnokát, amely a januári magyar-szlovák közös rendezésű felnőtt férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszínéül szolgál majd.

Ám egyelőre a Szeged BL-csoportmeccsen avathatta fel a minden igényt kielégítő arénát, ráadásul a premiert egy ragyogó győzelemmel tette emlékezetessé a csarnokot zsúfolásig megtöltő szurkolók előtt. A létesítmény 8143 férőhelyes, de épült egy külön - magyar bajnoki kézilabda-mérkőzések lebonyolítása alkalmas - edzőcsarnok is, 1500 férőhelyes lelátóval.


A Pick Szeged a premiert egy ragyogó győzelemmel tette emlékezetessé a csarnokot zsúfolásig megtöltő szurkolók előtt    Fotó: 10perc.hu


A Pick Szeged az új otthonában 30-26-ra legyőzte a német THW Kielt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában, ezzel feljött a csoport 3. helyére, és azonos pontszámmal áll a dán Aalborggal. A meccs legjobbjának Bánhidi Bencét választották, aki a szegediek első és utolsó gólját szerezte, összesen hatszor talált be.

Sajnos a Veszprém számára nem végződött ilyen jól a nap, ugyanis Momir Ilic csapata ötödik idegenbeli meccsén már a negyedik vereségüket szenvedték el. Ezúttal a német Flensburg volt az ellenfél, amely az első percektől eltekintve támadásban és védekezésben is pontosabban kézilabdázott.


A létesítmény 8143 férőhelyes, de épült egy külön - magyar bajnoki kézilabda-mérkőzések lebonyolítása alkalmas - edzőcsarnok is, 1500 férőhelyes lelátóval    Fotó: 10perc.hu


A Flensburg végig vezetve 30-27-re nyerni tudott a dán olimpiai bajnok, a találkozón hét gólt dobó Mensah Larsen vezetésével. A két csapat 14. alkalommal találkozott egymással tétmeccsen: két döntetlen és nyolc Veszprém-siker mellett negyedszer nyert a Flensburg.

A januári magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság miatt szünet következik a BL csoportkörében, a következő fordulóra február közepén kerül sor.