393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Győzelemmel avatta fel új csarnokát a BL-ben a Pick Szeged

10perc.hu
2021. 12. 09.
Győzelemmel avatta fel új csarnokát a BL-ben a Pick Szeged

A Tisza-partiak a Bajnokok Ligája csoportmeccsén 30-25-re verték a német Kiel gárdáját, míg a Veszprém a szintén német Flensburg otthonában kapott ki 30-27-re.

Nagy napja volt a szegedi kézilabdának, hiszen a Bajnokok Ligájában vitézkedő csapatuk először játszhatott új otthonában, ráadásul rögtön a nagy ellenfél, a német Kiel ellen. Ugyanis átadták a Pick Arénát, Szeged új multifunkciós sportcsarnokát, amely a januári magyar-szlovák közös rendezésű felnőtt férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszínéül szolgál majd.

Ám egyelőre a Szeged BL-csoportmeccsen avathatta fel a minden igényt kielégítő arénát, ráadásul a premiert egy ragyogó győzelemmel tette emlékezetessé a csarnokot zsúfolásig megtöltő szurkolók előtt. A létesítmény 8143 férőhelyes, de épült egy külön - magyar bajnoki kézilabda-mérkőzések lebonyolítása alkalmas - edzőcsarnok is, 1500 férőhelyes lelátóval.



A Pick Szeged az új otthonában 30-26-ra legyőzte a német THW Kielt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában, ezzel feljött a csoport 3. helyére, és azonos pontszámmal áll a dán Aalborggal. A meccs legjobbjának Bánhidi Bencét választották, aki a szegediek első és utolsó gólját szerezte, összesen hatszor talált be.

Sajnos a Veszprém számára nem végződött ilyen jól a nap, ugyanis Momir Ilic csapata ötödik idegenbeli meccsén már a negyedik vereségüket szenvedték el. Ezúttal a német Flensburg volt az ellenfél, amely az első percektől eltekintve támadásban és védekezésben is pontosabban kézilabdázott.



A Flensburg végig vezetve 30-27-re nyerni tudott a dán olimpiai bajnok, a találkozón hét gólt dobó Mensah Larsen vezetésével. A két csapat 14. alkalommal találkozott egymással tétmeccsen: két döntetlen és nyolc Veszprém-siker mellett negyedszer nyert a Flensburg.

A januári magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság miatt szünet következik a BL csoportkörében, a következő fordulóra február közepén kerül sor.

Főkép forrása:
10perc.hu

További cikkek