EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Gyógyfürdőbe készülsz? Mutatjuk, hova ne menj…

Életmód
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: termalfurdo.hu

Az energiaválság által elindított nagy fürdőbezárási hullám még tart, sok helyen csak átmeneti az üzemszünet, van, ahol a következő hetekben karbantartási szünet lesz.

A fürdők téli működtetése eleve sokkal költségesebb, a sok esetben normál körülmények között sem rentáblilis, szemben a meleg hónapokkal. A drasztikusan megemelkedő energiárak azonban felülírták ezt a hagyományt, így sok helyen kénytelenek voltak bezárni vagy korlátozni a szolgáltatásaikat. A termalfurdo.hu összegyűjtötte, hol voltak kénytelenek teljesen vagy részlegesen lezárni a fürdőket.

Miskolcon az Ellipsum is bezárt a hideg hónapokra. Október elején kezdtek itt építési munkákba és ameddig az építő a garanciális javításokat végzi, illetve elbontja a tavaly leégett infraszaunát, addig egészen biztosan zárva marad a megye legújabb fürdőhelyének wellness részlege.

Sajnálatos, hogy a nagy és népszerű fürdők mellett a kevésbé ismert, de a helyiek által kedvelt, Selyemréti Strandfürdő is szünetelteti szolgáltatásait. Az újranyitás időpontjáról egyelőre nincs információnk.

Nyíregyházán is szűkül a kínálat, ugyanis a Sóstó egyik több mint száz éve működő intézménye, a Fürdőház-Fürdő wellness részlege bezárt október 10-én, ahogyan a megyeszékhely belvárosában található, sportolásra és pihenésre egyaránt alkalmas helye, a Júlia Fürdő is csukva tartja kapuit.


A drasztikusan megemelkedő energiárak azonban felülírták ezt a hagyományt, így sok helyen kénytelenek voltak bezárni vagy korlátozni a szolgáltatásaikat    Fotó: termalfurdo.hu


A város nagy, sok érdeklődőt vonzó fürdője, az Aquarius Élményfürdő január 9-től karbantartási munkálatok és és részleges felújítás miatt zárva tart, azonban a fürdő gyógyászati részlege várja a vendégeket. A fürdő várható újranyitása: 2023. február 3-a, péntek.

2023. március 9-ig a Thermal Spa Siklós zárva tart. Az átmeneti bezárás mellett a dolgozók segítségével elvégzik a szokásos éves karbantartási és nagytakarítási feladatokat előre megtervezett rend szerint. A szegedi Anna Fürdőt március 3-ig tervezik a zárva tartani, de a járóbeteg szakellátás továbbra is zavartalanul működik majd.

2022. december 18-ától bezárja kapuit a Thermal Spa Tamási. Azt, hogy az átmeneti bezárás pontosan meddig tart, azt sajnos nem lehet tudni; leghamarabb tavasszal nyit ki a fürdő. A jászapáti Tölgyes Gyógyvizű Strandfürdő az idei szezon végével, ideiglenesen bezárt. Így októbertől már nem élvezhetik a látogatók a 45 Celsius fokos gyógyvizet.


A dunaújvárosi Aquantis Wellness- és Gyógyászati Központban szeptembertől az élményfürdő bezárt    Fotó: termalfurdo.hu


A kiskunfélegyházi kórház által is használt Róna Kincse Gyógyfürdő is bezárt, határozatlan ideig nem látogathatóak melegvizes medencéi és szünetel az itt zajló aquafitness és víz alatti kismamatorna is. A szerencsi fürdő már szeptember 15-én bejelentette, hogy átmeneti ideig nem fogad vendégeket. Sajnos ebben az esetben sem tudni, meddig tart az átmeneti időszak.

Pusztaszentlászló fürdője, az Aqua Barbara Termálfürdő november 6-tól határozatlan ideig nem fogad vendégeket. Az esztergomi Szent István Strandfürdő működése 2022.11.01.-től a fűtési időszak végéig felfüggesztésre kerül. A dunaújvárosi Aquantis Wellness- és Gyógyászati Központban szeptembertől az élményfürdő bezárt.

A megemelkedett energiaárak miatt a dunaföldvári fürdőt is bezárták egészen tavaszig. A csongrádi fürdő újranyitásának várható időpontja 2023. február 10-e. A Bihar Termálliget Berettyóújfalun 2022. december 12-től fürdőfejlesztés miatt zárva tart.