392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Gyógyfürdőbe készülsz? Mutatjuk, hova ne menj…

10perc.hu
2023. 01. 27.
Gyógyfürdőbe készülsz? Mutatjuk, hova ne menj…

Az energiaválság által elindított nagy fürdőbezárási hullám még tart, sok helyen csak átmeneti az üzemszünet, van, ahol a következő hetekben karbantartási szünet lesz.

A fürdők téli működtetése eleve sokkal költségesebb, a sok esetben normál körülmények között sem rentáblilis, szemben a meleg hónapokkal. A drasztikusan megemelkedő energiárak azonban felülírták ezt a hagyományt, így sok helyen kénytelenek voltak bezárni vagy korlátozni a szolgáltatásaikat. A termalfurdo.hu összegyűjtötte, hol voltak kénytelenek teljesen vagy részlegesen lezárni a fürdőket.

Miskolcon az Ellipsum is bezárt a hideg hónapokra. Október elején kezdtek itt építési munkákba és ameddig az építő a garanciális javításokat végzi, illetve elbontja a tavaly leégett infraszaunát, addig egészen biztosan zárva marad a megye legújabb fürdőhelyének wellness részlege.

Sajnálatos, hogy a nagy és népszerű fürdők mellett a kevésbé ismert, de a helyiek által kedvelt, Selyemréti Strandfürdő is szünetelteti szolgáltatásait. Az újranyitás időpontjáról egyelőre nincs információnk.

Nyíregyházán is szűkül a kínálat, ugyanis a Sóstó egyik több mint száz éve működő intézménye, a Fürdőház-Fürdő wellness részlege bezárt október 10-én, ahogyan a megyeszékhely belvárosában található, sportolásra és pihenésre egyaránt alkalmas helye, a Júlia Fürdő is csukva tartja kapuit.


A drasztikusan megemelkedő energiárak azonban felülírták ezt a hagyományt, így sok helyen kénytelenek voltak bezárni vagy korlátozni a szolgáltatásaikat    Fotó: termalfurdo.hu


A város nagy, sok érdeklődőt vonzó fürdője, az Aquarius Élményfürdő január 9-től karbantartási munkálatok és és részleges felújítás miatt zárva tart, azonban a fürdő gyógyászati részlege várja a vendégeket. A fürdő várható újranyitása: 2023. február 3-a, péntek.

2023. március 9-ig a Thermal Spa Siklós zárva tart. Az átmeneti bezárás mellett a dolgozók segítségével elvégzik a szokásos éves karbantartási és nagytakarítási feladatokat előre megtervezett rend szerint. A szegedi Anna Fürdőt március 3-ig tervezik a zárva tartani, de a járóbeteg szakellátás továbbra is zavartalanul működik majd.

2022. december 18-ától bezárja kapuit a Thermal Spa Tamási. Azt, hogy az átmeneti bezárás pontosan meddig tart, azt sajnos nem lehet tudni; leghamarabb tavasszal nyit ki a fürdő. A jászapáti Tölgyes Gyógyvizű Strandfürdő az idei szezon végével, ideiglenesen bezárt. Így októbertől már nem élvezhetik a látogatók a 45 Celsius fokos gyógyvizet.


A dunaújvárosi Aquantis Wellness- és Gyógyászati Központban szeptembertől az élményfürdő bezárt    Fotó: termalfurdo.hu


A kiskunfélegyházi kórház által is használt Róna Kincse Gyógyfürdő is bezárt, határozatlan ideig nem látogathatóak melegvizes medencéi és szünetel az itt zajló aquafitness és víz alatti kismamatorna is. A szerencsi fürdő már szeptember 15-én bejelentette, hogy átmeneti ideig nem fogad vendégeket. Sajnos ebben az esetben sem tudni, meddig tart az átmeneti időszak.

Pusztaszentlászló fürdője, az Aqua Barbara Termálfürdő november 6-tól határozatlan ideig nem fogad vendégeket. Az esztergomi Szent István Strandfürdő működése 2022.11.01.-től a fűtési időszak végéig felfüggesztésre kerül. A dunaújvárosi Aquantis Wellness- és Gyógyászati Központban szeptembertől az élményfürdő bezárt.

A megemelkedett energiaárak miatt a dunaföldvári fürdőt is bezárták egészen tavaszig. A csongrádi fürdő újranyitásának várható időpontja 2023. február 10-e. A Bihar Termálliget Berettyóújfalun 2022. december 12-től fürdőfejlesztés miatt zárva tart.

Főkép forrása:
termalfurdo.hu

További cikkek