EUR: 398,93 Ft
USD: 373,70 Ft
CHF: 402,13 Ft
GBP: 455,65 Ft
RON: 81,06 Ft
RSD: 3,40 Ft

Mai névnap:

Gluténérzékenyek karácsonya

Életmód
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: 10perc.hu

Étkezési tanácsok, hogy mindenkinek komfortos legyen az ünnep.

Gluténérzékenyként a hétköznapi élet nem sétagalopp: minden nap meg kell tervezni előre a napi menüt. Ugyan az idei év vége nem a hatalmas bulikról fog szólni, de kisebb baráti, családi vacsorák megvalósulhatnak, s ezeket egy kis odafigyeléssel mindenki számára még élvezetesebbé tehetjük.


Gluténmentes borleves      Fotó: 10perc.hu


A család a karácsonyi ünnepi ebédnél bizony figyelembe kell, hogy vegye, ha az egyikük gluténérzékeny. Ilyenkor a diétán lévő gyermek anyukája külön gondoskodik az ünnepi falatokról, és ételhordóba csomagolva elviszik magukkal a speciális menüt. Olyan ételeket készít, amit az egész család jóízűen, biztonsággal fogyaszthat. Így senki nem lóg ki a sorból.


Gluténmentes narancsos torta      Fotó: 10 perc.hu


Minden szülő, akinek fontos az unokája egészsége, boldogsága, képes megtanulni a gluténmentes sütés, főzés alapjait, szabályait. Ez különösen fontos lenne a gyerekek számára. Sok olyan emberrel találkozhattunk már, aki azt sem tudta, hogy mi fán terem a glutén. Számukra a legegyszerűbb válasz az az, hogy edd csak meg nyugodtan, nincs benne se tej, se cukor. Ha több szerepet kapna a gluténérzékenység, a gluténmentes diéta az újságokban, TV műsorokban, rádiókban, akkor jóval több emberhez eljutna mire is kell figyelni.