393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Gluténérzékenyek karácsonya

10perc.hu
2020. 12. 22.

Étkezési tanácsok, hogy mindenkinek komfortos legyen az ünnep.

Gluténérzékenyként a hétköznapi élet nem sétagalopp: minden nap meg kell tervezni előre a napi menüt. Ugyan az idei év vége nem a hatalmas bulikról fog szólni, de kisebb baráti, családi vacsorák megvalósulhatnak, s ezeket egy kis odafigyeléssel mindenki számára még élvezetesebbé tehetjük.


Gluténmentes borleves      Fotó: 10perc.hu


A család a karácsonyi ünnepi ebédnél bizony figyelembe kell, hogy vegye, ha az egyikük gluténérzékeny. Ilyenkor a diétán lévő gyermek anyukája külön gondoskodik az ünnepi falatokról, és ételhordóba csomagolva elviszik magukkal a speciális menüt. Olyan ételeket készít, amit az egész család jóízűen, biztonsággal fogyaszthat. Így senki nem lóg ki a sorból.


Gluténmentes narancsos torta      Fotó: 10 perc.hu


Minden szülő, akinek fontos az unokája egészsége, boldogsága, képes megtanulni a gluténmentes sütés, főzés alapjait, szabályait. Ez különösen fontos lenne a gyerekek számára. Sok olyan emberrel találkozhattunk már, aki azt sem tudta, hogy mi fán terem a glutén. Számukra a legegyszerűbb válasz az az, hogy edd csak meg nyugodtan, nincs benne se tej, se cukor. Ha több szerepet kapna a gluténérzékenység, a gluténmentes diéta az újságokban, TV műsorokban, rádiókban, akkor jóval több emberhez eljutna mire is kell figyelni.

Főkép forrása:
10perc.hu

További cikkek