392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Fucsovics Márton: nagyon jó évet zártam

10perc.hu
2020. 12. 31.
Fucsovics Márton: nagyon jó évet zártam

Saját bevallása szerint a koronavírus-járvány ellenére elégedett a 2020-as eredményeivel Fucsovics Márton, a tenisz-világranglista 55. helyezettje.

Hosszabb interjút adott legjobb férfiteniszezőnk az M1 csatornának. A 2020-as esztendőt a világranglista 55. helyén záró Fucsovics Márton elmondta, nagyon sokat fejlődött az új edzői, Nagy Zoltán és Jancsó Miklós irányításával.

„Eleinte a szervámat akartuk feljavítani, most már sokkal nagyobb százalékkal ütöm be az első adogatásokat, és a meccseken könnyebben tudom hozni a szervagémjeimet, persze van még hova fejlődnöm. Magam sem számítottam arra januárban, hogy az Australian Openen megverem Denis Shapovalovot, de az a siker megalapozta az egész év hangulatát. Aztán Melbourne-ben összecsaptam gyerekkori ikonommal, Roger Federerrel, és a harmadik mérkőzésünkön végre sikerült szettet nyernem ellene” – idézte fel Fucsovics.



Márciusban a magyar válogatott főként az ő remeklésével 3-2-re legyőzte a belgákat a debreceni Davis Kupa-selejtezőben, ezzel bejutott az azóta jövő novemberre elhalasztott döntőbe. Mindig szeretett csapatban játszani, és egy álma vált valóra azzal, hogy ott lehet a válogatott a legjobbak között.

Az év második felében előbb a US Openen legyőzte Grigor Dimitrovot, aztán a Roland Garroson már az ötödik kiemelt, az idei világbajnok Danyiil Medvegyevet is sikerült legyőznie. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy negyeddöntőt játsszon egy Grand Slam-tornán, ám a párizsi salakon a másik orosz, Andrej Rubljov legyőzte Fucsovicsot, holott a 28 éves magyarnak szettelőnye volt és adogathatott a második játszmáért.



A célokról szólva a magyar éljátékos elmondta, 2021-ben a top 30-ba szeretne bekerülni, álma pedig a top 10-es tagság. Még nem tudja, hogy jövőre mennyi versenyre kerül sor, valószínűleg a februárra áttolt Australian Open lesz az első tornája. Melbourne-ben kéthetes karanténnal kezd majd, közben napi öt órát edzhet a GS-torna kezdetéig.

Főkép forrása:
facebook

További cikkek