392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

FTC: két percre a BL-csodától

10perc.hu
2020. 11. 25.
FTC: két percre a BL-csodától

A Ferencváros a 92. percben kapott góllal szenvedett 2-1-es vereséget a Juventus vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, így a Zebrák, valamint a Kijevben sima győzelmet arató Barcelona továbbjutottak a G csoportból.

Sokan nem hittek abban, hogy a Ferencváros a hazai pályán elszenvedett 1-4 után képes lesz megszorítani a világsztárokkal teletűzdelt Juventust. Ehhez képest a zöld-fehérek kishíján világszenzációt okoztak, miután mindössze két perc hiányzott ahhoz, hogy pontszerzőként távozzanak Torinóból. És most a hazai futballrajongók immár az elszalasztott lehetőségről beszélgetnek…

A végig bátran futballozó Ferencváros ugyanis Myrto Uzuni találatával - főképünkön az albán légiós - vezetést szerzett a 19. percben, ezzel a magyar csapat tovább folytatta azt a sorozatát, miszerint a Molde elleni hazai BL-meccset kivéve – akkor a 0-0 a főtáblára jutást eredményezte a Fradinak – minden szezonbeli BL-mérkőzésén legalább egyszer eredményes volt. Sajnos idén először az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo is megvillant, és egy jó cselt követően a 35. percben kilőtte a jobb alsót. A Juventus elképesztő energiákat fordított a győztes gól megszerzésére, míg a zöld-fehérek elképesztő elszántsággal és hősiesen védte a kapuját. Ám a szerencse ezen a találkozón elpártolt az FTC mellől, és a négyperces hosszabbítás felénél a csereként beálló Alvaro Morata fejese utat talált Dibusz hálójába a 92. percben. Mindössze két perc hiányzott a csodához…



A G csoportban az olaszok mellett szintén nyolcaddöntőbe jutott a továbbra is százszázalékosan élen álló FC Barcelona. A katalánok 4-0-ra verték a Dinamót. A Ferencváros a hozzá hasonlóan egypontos Dinamo Kijevvel harcol a harmadik helyért, amely Európa-ligás folytatást ér a tavaszi szezonra. Az ukránok jelenleg jobb gólkülönbségükkel megelőzik a magyar bajnokot.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője kijelentette, hogy büszke a játékosai teljesítményére, és erre a játékra igencsak lehet alapozni a jövőben.

„Csalódottak vagyunk, hogy a végén kikaptunk, de a mutatott játéknak nagyon örülök. Nagyszerű meccset játszottunk a Juventusszal, és még kontrákra is maradt erő. Nem volt kevesebb lehetőségünk, mint a riválisnak. Kifejezetten jól játszottunk, erre minden játékosom büszke lehet, ahogy én is az vagyok. Nem tudok és nem is szeretnék egy játékost sem kiemelni, mert az egész csapat kiválóan teljesített. Védekezésben mindenki jól játszotta a saját szerepét. Ha a BL-ben ilyen védekezést tudunk nyújtani a Juventus ellen, akkor a hazai bajnokságban is képesek vagyunk rá" – értékelt az ukrán szakember.



A Ferencváros egyik legjobbja a számos bravúrt bemutató Dibusz Dénes volt, aki aztán a 92. percben egy nagyon szerencsétlen gólt kapott. A csapategységre jellemző, senki sem tett szemrehányást a kapusnak a találat miatt. A 30 éves hálóőr szerint a Juventus elleni jó teljesítmény annak köszönhető, hogy sokat tanultak az előző három BL-csoportmérkőzésből, így kevesebbet hibáztak a védő harmadban, nem próbáltak minden labdát megjátszani.

„Végig meccsben voltunk a Juventusszal, több olyan támadást is tudtunk vezetni, amire készültünk. Az olaszoknak nem sok lehetőségük volt Ronaldo gólján kívül az első félidőben. A másodikban már kevesebbet birtokoltuk a labdát, kevesebb támadást vezettünk, az energiát felemésztette a védekezés, de szervezettek maradtunk, így alig volt lehetőségük. Megérdemeltük volna az egy pontot. A második gólnál Morata a mozgásommal ellentétesen visszafejelte a labdát, próbáltam kézzel-lábbal hárítani, de besodortam a labdát. Ez egy minitragédia, 92 percen keresztül jól végeztük a dolgunkat, néha kis szerencsével, de tartottuk a döntetlent. Egy picit már elhittük, hogy megvan ez a pont, így rosszabbul érint, mintha tíz perccel a vége előtt kaptuk volna a gólt" – jelentette ki csalódottan a meccs lefújását követően az M! Sport riporterének Dibusz Dénes.

Andrea Pirlo, a Juventus trénere elismerte, hogy nem játszott jól az együttese, amely szerinte nem használta eleget a széleket, és lassan járatta a labdát.

„Sok minden nem úgy működött, ahogy elterveztük, de végig hittünk a győzelemben, ezért dicséret jár a játékosoknak, mert ez vezetett sikerre. Fel tudtunk állni a kezdeti hibából. Ugyanakkor meg kell dicsérnem az ellenfelünket, akik végig képesek voltak dinamikus játékukkal megzavarni a támadásainkat" - fogalmazott a játékosként világbajnok vezetőedző.

A G csoportban a jövő szerdai ötödik fordulóban a zöld-fehérek a katalán sztárcsapatot, a Barcelonát fogadják a Puskás Arénában.


Bajnokok Ligája, csoportkör, G csoport, 4. forduló

Juventus (olasz)-Ferencváros 2-1 (1-1)

Torino, Allianz Stadion, zárt kapus, v.: Daniel Siebert (német)

Juventus: Szczesny - Cuadrado, Danilo, De Ligt, Sandro - McKennie (Kulusevski, 62.), Bentancur (Rabiot, 83.), Arthur (Ramsey, 83.), Bernardeschi (Chiesa, 62.) - Dybala (Morata, 62.), Ronaldo.

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics (Botka, 75.), Blazic, Frimpong, Dvali, Heister - Sigér (Laidouni, 75.), Somalia - Zubkov (Isael, 70.), Uzuni, Nguen (Boli, 70.).

Gólszerzők: Ronaldo (35.), Morata (92.), illetve Uzuni (19.)

Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek