393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A Fradi a korbácsot választotta: Csercseszov a zöld-fehérek új edzője

10perc.hu
2021. 12. 20.
A Fradi a korbácsot választotta: Csercseszov a zöld-fehérek új edzője

Az orosz labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Sztanyiszlav Csercseszov aláírt a Fradihoz, ezzel a klubvezetők biztosak lehetnek abban, az öltözőben biztosan rend lesz majd.

Sokan visszasírták Szerhij Rebrov keménykezűségét a Ferencvárosnál, ugyanis az ukrán edző távozását követően érkező Peter Stöger szinte már úriember stílusa nem volt alkalmas a játékosok fegyelmezésére. Most azonban nem kell ilyentől tartaniuk.

Ugyanis ezúttal a korbácsot választották, miután leszerződtették Sztanyiszlav Csercseszovot, akiről sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy ne tartana rendet és fegyelmet játékosai között. És ebbe már a felkészülés alatt bepillantást nyerhetnek a csapat tagjai…

„A legnagyobb erénye, hogy teljesen függetleníteni tudja magát a kritikáktól. Elképesztően magabiztos ember, mindig is nagyon hitt magában” – mondta Csercseszovról Szergej Kirjakov, akivel együtt fociztak a válogatottban.



Magabiztossága mellett kemény és határozott, nem megy a szomszédba, ha rendet akar tenni a játékosai között. Emlékezetes öltözői balhéi voltak korábban, a fradi.hu két esetet is említ, amikor a játékosok húzták a rövidebbet: a Dinamónál Fjodor Szmolov, a Lokomotívnál Igor Denisov is többet akart megengedni magának, mint amit Csercseszov engedett a játékosoknak.

Legnagyobb klubsikerét a lengyel Legiával érte el, amikor a varsóiakkal bajnok és kupagyőztes is lett, majd bevezette őket a Bajnokok Ligája főtáblájára. Lengyelországban, mint talán ahogy most Magyarországon is, „tartottak” a szakember érkezésétől, de a szurkolók gyorsan megszerették, s az újságírók is kedvelték retorikáját és viccelődéseit.

"Szigorú és célratörő edző vagyok. A tehetség nálam munka nélkül semmit sem ér. Az utóbbit sokkal többre tartom. Bajnok szeretnék lenni a csapattal, olyan játékkal, amely még több szurkolót csalogat ki a stadionba" - nyilatkozta a csapat hivatalos honlapjának Csercseszov.

Egy biztos, humora is van. Amikor Cristiano Ronaldo a magyar-portugál Eb-meccs előtti sajtótájékoztatón rakott arrébb két Coca Cola-üveget, s hívta fel a figyelmet arra, hogy a víz sokkal egészségesebb, Csercseszov a finnek elleni Eb-győzelem után nemcsak felnyitotta az elé tett kólát, de mosolyogva jóízűt ivott is belőle.

"Cél a magyar bajnokság és a Magyar Kupa megnyerése, illetve a nemzetközi porondon a csoportkör újbóli elérése, lehetőleg a Bajnokok Ligájában. Olyan edzőt kerestünk, aki kemény kézzel bánik a csapattal, de megkérdőjelezhetetlen a szakmai háttere, személye garancia a további fejlődésre – jelentette ki Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. ügyvezető-igazgatója.

Megnyugtathatjuk, Csercseszov személyében vélhetően megtalálta, akit keresett...   

Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek