392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Forma 1: mozgalmas nap bejelentéssel, kirúgással, autóbemutatóval

10perc.hu
2022. 02. 17.
Forma 1: mozgalmas nap bejelentéssel, kirúgással, autóbemutatóval

Ferrari bemutató, kirúgás, Netflix sorozat, átigazolás a február 23-án, Barcelonában induló 2022-es F1 hírei között.

Ferrari autóbemutató (galéria)
Hetedikként a Ferrari Forma-1-es csapata mutatta be az idei világbajnoki sorozatra tervezett versenyautóját, csütörtökön.

Az F1-75 kódjelzésű modell fényezése a maranellói istálló honlapjára feltöltött képek tanúsága szerint némileg eltér a megszokottól, a vörös szín mellett ugyanis a korábbiaknál nagyobb hangsúlyt kapott a fekete.

Az elnevezés egy évfordulóra utal, ugyanis 75 évvel ezelőtt, 1947-ben gurult ki az első Ferrari az olasz autógyárból. A Forma-1-es Ferrarikat az idén is a monacói Charles Leclerc, valamint a spanyol Carlos Sainz Jr. vezeti majd.

A maranellói csapat tavaly harmadik lett a konstruktőrök világbajnoki pontversenyében, futamgyőzelme ugyanakkor legutóbb 2019-ben, Szingapúrban volt, vb-címet pedig utoljára 2008-ban szerzett az istállók között. A Ferrari eddigi utolsó egyéni világbajnoka a finn Kimi Räikkönen, aki 2007-ben diadalmaskodott.

Michael Masit kirúgta az FIA!
Az FIA a Ferrari 2022-es autójának bemutatója alatt jelentette be hivatalosan is, hogy eltávolították az F1 versenyigazgatói posztjáról Michael Masit.

Masi menesztése után a versenyigazgatói pozíciót Eduardo Freitas, a WEC versenyigazgatója, és Niels Wittich, a DTM versenyigazgatója fogja betölteni.

Nem ketten együtt, hanem versenyről versenyre fogják cserélgetni egymást, hogy ne legyenek annyira leterheltek, mint Masi. Herbie Blash, Charlie Whiting egykori helyettese is visszatér, aki állandó tanácsadóként fog szolgálni a két szakember mögött.

A hírt Mohammed Ben Szulajem, az FIA új elnöke jelentette be egy videóban, amit éppen a Ferrari bemutatója alatt tettek közzé.

Fotó: FIA, Michael Masi

Otmar Szafnauer az Alpine új csapatfőnöke!
Az Alpine hivatalosan is bejelentette, hogy szerződést kötött Otmar Szafnauerrel, az Aston Martin korábbi csapatfőnökével, mindez pedig egy szélesebb körű vezetői átalakítás részét képezi.

A romániai születésű amerikai csapatvezetőnek kétsége sincs afelől, hogy az Alpine-nál megvannak az összetevők ahhoz, hogy a rajtrács elejére kerülhessenek.

Örömmel csatlakozom a BWT Alpine F1 Teamhez, és készen állok a munkára, hogy elérhessük céljainkat: a bajnokságért akarunk csatázni a következő 100 futamon belül.”

Most elsősorban a bahreini szezonkezdetre koncentrálok. A három autógyártó egyikeként a Forma–1-ben, az Alpine teljes mértékben fel van fegyverkezve arra, hogy elérje ambícióit. Alig várom, hogy megkezdjem az utazást!” – mondta a bejelentése kapcsán Szafnauer.

Fotó: formula1.com

A Drive to Survive 4. évadának is lesz magyar szinkronja
A Netflix nagy sikerű Forma-1-es sorozatának, a Drive to Survive negyedik évadához is készül magyar szinkron, erősítette meg Wéber Gábor a Facebook oldalán.

A Drive to Survive 4. évada - amelyben pont a 2021-es szezon egyik főszereplője, Max Verstappen nem ült le külön a kamerák elé interjút adni, mivel szerinte valótlanul ábrázolják a pilótákat – március 11-én, a bahreini előszezoni teszt második napján debütál a Netflixen.


Főkép forrása:
Ferrari

További cikkek