393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Fokozatos enyhülés várható

10perc.hu
2021. 02. 15.

A következő egy-két napon még a mínuszok lesznek jellemzőek, de fokozatosan mérséklődik a hideg, és a hét második felében egyre többfelé mérhetnek majd plusz 10 fok közeli értékeket.

Bíztató előrejelzéssel szolgált erre a hétre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az országos, középtávú előrejelzéséből kiderült, hogy hétfőn, azaz ma többnyire derült vagy gyengén felhős, napos időre lehet számítani, de keleten délutánig egy-egy hózápor is lehet. A légmozgás több helyen élénk, néhol időnként erős lesz. Napközben mínusz 3 és plusz 4 fok között lesznek a csúcsértékek.

Kedden a legtöbb napsütés az ország keleti felében várható, nyugaton inkább az erősen felhős ég lesz a jellemző. Nagyjából délig fordulhat elő csapadék, elszórt jelleggel hószállingózás, gyenge havazás. A nappali maximumok mínusz 2 és plusz 5 fok között alakulnak. Szerdán napközben elszórt jelleggel várható csapadék: többnyire gyenge eső, de reggel északon átmeneti ónos eső, északkeleten pedig hószállingózás, kisebb havazás is előfordulhat. Hajnalban általában mínusz 8 és mínusz 1, kora délután többnyire plusz 4-9 fokig melegszik fel a levegő.

Csütörtökön túlnyomóan napos idő lesz, de az északkeleti határ közelében lehetnek átmenetileg erősen felhős területek és arrafelé gyenge eső előfordulhat. Kora délután többnyire plusz 5-10 fokig emelkedik a hőmérséklet. Pénteken erősen megnövekszik a felhőzet, napsütés főleg a Tiszántúlon lehet. Elszórt jelleggel fordulhat elő csapadék. A minimumok nyugaton mínusz 4 és plusz 1, keleten általában mínusz 10 és mínusz 5 fok között alakulnak, míg kora délután 0 és plusz 8 fok közötti értékek várhatók.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek