393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: a világ szájtátva néz, az afrikai csapatok kinyitották a gólzsákot, a ghánaiak is hármat lőttek

10perc.hu
2022. 11. 28.
Foci-vb: a világ szájtátva néz, az afrikai csapatok kinyitották a gólzsákot, a ghánaiak is hármat lőttek

Ghána 3–2-re legyőzte Dél-Koreát a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában a H-csoportban.

Erre mondják, ha egy üzlet beindul… A katari labdarúgó-világbajnokságon szereplő afrikai válogatottak az első körben kaput sem találtak szinte, nemhogy gólt lőjenek Ghána kivételével. Aztán Tunézia megmaradt ennél a szokásánál a második fordulóban is – Laidouniék a kiesés szélére sodródtak ezzel –, ám a többiek hirtelen megszokták a klímát, és kinyitották a gólzsákot.

Szenegál és Kamerun hármat, míg Marokkó kettőt lőtt, és a fekete kontinens képviselői közül utolsóként pályára lépő Ghána sem aprózta el, ők sem álltak meg három alatt. Ráadásul szebbnél szebb találatokat érnek el, így most már nem kizárt, hogy akár 2-3 afrikai válogatott is bejusson a nyolcaddöntőbe.

Na, de térjünk rá a ghánaiakra, akik úgy lehettek vele, ha a portugáloknak lőtt kettő nem volt elég a pontszerzésre, nosza, rúgjunk akkor hármat. A meccs főhőse Kudus volt, aki két góljával nemcsak három ponthoz segítette Ghánát, de történelmet is írt, hiszen hazája színeiben ő az első, aki vb-n duplázni tudott.

Ugyanezt a bravúrt elmondhatja magáról Cso Ku Szung is, aki a második félidő első harmadában háromszor fejelt kapura, amiből kettő gól is lett, és így Dél-Koreának is van már világbajnoki duplázója. Kevés vigasz mindez a számára, ugyanis hazája válogatottja nagyon közel került a kieséshez.


A dél-koreaiak még trükkös szabadrúgással is próbálkoztak     Fotó: FIFA.com


H-csoport, 2. forduló
Dél-Korea–Ghána 2–3 (0–2)
Al-Rajjan, Education City Stadion, 43 983 néző. Vezette: A. Taylor (angol)
Dél-Korea: Kim Szun Kju – Kim Mun Hvan, Kim Min Dzse (Kvon Kjung Von, 90+2.), Kim Jung Kvon, Kim Dzsin Szu – Hvang In Bom, Dzsung Vu Jung (Hvang I Dzso, 78.) – Kvon Csang Hun (Li Kang In, 57.), Dzsong Vu Jong (Na Szang Ho, a szünetben), Szon Hung Min – Cso Ku Szung. Szövetségi kapitány: Paulo Bento.
Ghána: Ati-Zigi – Lamptey (Odoi, 78.), Amartey, M. Salisu, G. Mensah (Baba, 88.) – Partey, Samed, Kudus (Djiku, 83.) – A. Ayew (Kyereh, 78.), Inaki Williams, J. Ayew (Sulemana, 78.). Szövetségi kapitány: Otto Addo.
Gólszerző: Cso Ku Szung (58., 61.), ill. M. Salisu (24.), Kudus (34., 69.)
Kiállítva: Paulo Bento (a lefújás után – a pályán kívül)

Főkép forrása:
FIFA.com

További cikkek