393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: sírni csak a győzteseknek, meg a tunéziaiaknak szabad…

10perc.hu
2022. 11. 30.
Foci-vb: sírni csak a győzteseknek, meg a tunéziaiaknak szabad…

Tunézia ugyan 1-0-ra nyert a címvédő Franciaország ellen a katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának harmadik fordulójában, de így sem jutott tovább, mert az ausztrál válogatott szintén 1-0-ra verte a dánokat.

Gondoljon bele a kedves olvasó, vajon milyen érzés lehet Tunéziának, hogy – a VAR segítségével ugyan, de – legyőzi az aktuális világbajnokot, majd utána kiderül, hogy ez a bravúr sem elég ahhoz, hogy a megszerzett négy pontjával sem tud továbbjutni a csoportjából. Ráadásul úgy, hogy valamennyi meccsen tetszetős focit játszott.

Most feledkezzünk meg arról, hogy a már biztosan továbbjutott Franciaország a B, vagy inkább a C válogatottját küldte a pályára, mert mindig az a legjobb nemzeti tizenegy, amelyiket kezdőként benevezi a szövetségi kapitány. És azért valljuk be őszintén, sok válogatott lenne boldog, ha Varane, Tchouaméni vagy éppen Coman náluk játszhatna.

És legyünk büszkék arra, hogy a hazai NB I egyetlen képviselője, Aissa Laidouni – még Ferencváros, de vélhetően már nem sokáig – pazarul focizott mindhárom meccsen, és Szkirivel együtt az afrikai kontinens egyik legjobb szűrő párosát alkotják.

A másik meccsen a mindenkit meglepő ausztrálok lőttek egy szép gólt, majd utána tökéletesen védekezve legyőzték a sokra taksált dánokat, így a 2006-os világbajnokság után történelme során másodszor ünnepelhet továbbjutást csoportjából. Rendkívül fegyelmezetten játszanak, teljesen megérdemelten lettek nyolcaddöntősök.

Az Eb-elődöntős és a vb-selejtezőkön végig domináló Dánia ugyanakkor hatalmas, de negatív meglepetést okozott minden szimpatizánsának. Egyszerűen nem volt támadósora az északiaknak, szinte alig tudtak a három meccs alatt helyzetbe kerülni.

D-csoport, 3. forduló
Tunézia–Franciaország 1–0 (0–0)
Al-Rajjan, Egyetemvárosi Stadion, 43 627 néző. Jv.: Conger (új-zélandi)
Tunézia: Dahmen – Meriah, Gandri, Talbi – Kesrida, Szkiri, Laidouni, Maalul – Ben Szliman (Abdi, 83.), Kazri (Dzsebali, 60.), Ben Romdan (Saalali, 74.). Szövetségi kapitány: Dzsalel Kadri.
Franciaország: Mandanda – Disasi, Varane (Saliba, 63.), Konaté, Camavinga – Tchouaméni, Y. Fofana (Griezmann, 73.) – Guendouzi (O. Dembélé, 79.), Veretout (Rabiot, 63.) – Kolo Muani, Coman (Mbappé, 63.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps.
Gólszerző: Kazri (58.)


Ausztrália–Dánia 1–0 (0–0)
Al-Vakra, al-Dzsanúb Stadion. 41 232 néző. Vezeti: Mustafa Gorbal (algériai)
Ausztrália: Ryan – Degenek, Souttar, Rowles, Behich – Leckie (Hrustic, 89.), Irvine, Mooy, Goodwin (Baccus, a szünetben) – Duke (Maclaren, 82.), McGree (B. Wright, 74.). Szövetségi kapitány: Graham Arnold.
Dánia: Schmeichel – Kristensen (Bah, a szünetben), Andersen, Christensen, Maehle (Cornelius 69.) – Höjbjerg, Jensen (Damsgaard, 59.) – Skov Olsen (Skov, 69.), Eriksen, Lindström – Braithwaite (Dolberg, 59.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand.
Gólszerző: Leckie (60.)


A csoport végeredménye

  1. Franciaország   3  2  -  1  6-3  6 – továbbjutott
  2. Ausztrália         3  2  -  1  3-4  6 – továbbjutott
  3. Tunézia             3  1  1  1 1-1  4
  4. Dánia                3  -  1  2  1-3  1
Főkép forrása:
DPPI Media/Sebastian El-Saqqa

További cikkek