392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: minden Messi körül forog, már a meze is hiánycikk világszerte

10perc.hu
2022. 12. 16.
Foci-vb: minden Messi körül forog, már a meze is hiánycikk világszerte

Az utolsó darabig elkapkodták az adidas Messi feliratú, 10-es számú futballdresszét a német cég legfőbb fióktelepein, így Buenos Airesben, Madridban és Tokióban egyaránt.

Valóságos Messi-láz tombol szerte a világon, hiszen az argentin válogatott 35 éves csapatkapitánya egészen a katari labdarúgó-világbajnokság fináléjáig juttatta el csapatát, miközben élete egyik legjobb formájában futballozik. Az eddig ötgólos és gólkirály-jelölt Lionel Messi nemzeti együttesével vasárnap vívja a vb-döntőt a címvédő francia válogatottal.

Nem csoda, hogy a Marca beszámolója szerint világszerte hiánycikk lett a Messi-mezekből. A spanyol sportnapilap beszámolója szerint az utolsó darabig elkapkodták az adidas Messi feliratú, 10-es számú mezeit a német cég legfőbb fióktelepein, így Buenos Airesben, Madridban és Tokióban egyaránt.

Ráadásul semmit sem bíznak a véletlenre az argentinok, hogy végre vb-aranyat nyerjen Lionel Messi. Fél tonnát hoztak magukkal a varázsszerből, kiegészítendő a két és fél tonna marhahúst, amit grillezve (parrilla) készítettek el a válogatott szakácsai.

Argentína semmit sem bízott a véletlenre, alaposan feltankolt a nemzeti varázsital alapanyagával, a yerba mate nevű szárított növénnyel, amiből a titokzatos, és valamennyi játékos által fogyasztott varázsitalt, a matét főzik - írta meg az Index.



La bebida de los dioses – az istenek itala. Így hívják a guaraní indiánok a matét, ezt az első ízlelésre ihatatlan, másodikra már kevésbé rossz, sokadikra pedig szenvedéllyé váló teát, ami valójában nem is tea, mert az alapanyagnak, az Ilex paraguariensisnek, a dél-amerikai magyalnak a megszárított leveléből és száracskáiból készült főzet.

A játékosok Lionel Messitől Julián Álvarezig szenvedélyesen isszák a varázsfőzetet, reggeltől estig, még a mérkőzésre menet, sőt az öltözőben, a meccsek szünetében is.

Főkép forrása:
DPPI Media/Jean Catuffe

További cikkek