393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: lecsaptak a walesi bárdok, pontot mentettek az amerikaiak ellen

10perc.hu
2022. 11. 21.
Foci-vb: lecsaptak a walesi bárdok, pontot mentettek az amerikaiak ellen

A labdarúgó-világbajnokságra 64 év távollét után visszatérő Wales 1–1-es döntetlent játszott az Egyesült Államokkal a katari világbajnokság B-csoportjának második mérkőzésén.

A B-csoportban az Egyesült Államok-Wales találkozó a szakértők szerint arról hivatott dönteni, hogy a féltucat góllal kezdő angolok mögött melyik válogatott lehet a második. Nos, erre nem kaphattunk választ, hiszen 1-1 lett a találkozó vége.

Amellett, hogy a két csapat egészen remek találkozót játszott, két játékost mindenképpen ki kell emelnünk. Az egyikük Garreth Bale, a walesiek kapitánya, aki ezen az estén 109. alkalommal játszott Wales színeiben, amivel társrekorder lett a válogatottság tekintetében.

Könnyen lehet, hogy már nem a régi, nem a leggyorsabb – ki tudná feledni, amikor a védőjét a Real játékosaként a partjelzőt is megkerülve lefutotta -, de hogy igazi vezér, azt most is bizonyította. A meccs hajrájában előbb kiharcolt, majd értékesített egy büntetőt, amivel Wales versenyben maradt a továbbjutásért.

Az amerikaiaknál – amely a vb legfiatalabb csapata a 25 éves átlagéletkorával – szintén a góllövőt, Timothy Weaht kell kiemelni. Az egy dolog, hogy a vérében van a góllövés, hiszen nem más az édesapja, mint a libériai legenda, az Aranylabdás George Weah fia.

Egyrészt Timothy már most több vb-gólt lőtt, mint édesapja – mondjuk ez nem nehéz, mert George Weah sosem jutott ki világbajnokságra Libériával –, másrészt ő az első játékos, aki a kétezres évek gyermekeként volt eredményes az Egyesült Államokban világbajnokságon.

Óriási volt az iram az utolsó percekben is, ám egyik csapat sem tudta megszerezni a győztes gólt, így maradt az 1–1-es döntetlen, ami egyben azt is jelentette, hogy a walesiek történetük mind a négy vb-csoportmeccsén döntetlenre végeztek. A második körben az Egyesült Államok Anglia ellen játszik, míg Wales Iránnal találkozik.

B-csoport, 1. forduló
Egyesült Államok–Wales 1–1 (1–0)
Al-Rajjan, Ahmed bin Ali Stadion. 44 ezer néző. V: al-Dzsasszim (katari)
Egyesült Államok: M. Turner – Dest (Yedlin, 74.), Ream, Zimmerman, A. Robinson – McKennie (Aaronson, 66.), T. Adams, Musah (Acosta, 74.) – Weah (J. Morris, 88.), Sargent (H. Wright, 74.), Pulisic. Szövetségi kapitány: Gregg Berhalter.
Wales: Hennessey – Mepham, Rodon, B. Davies – C. Roberts, Ampadou, Ramsey, N. Williams (B. Johnson, 79.) – H. Wilson (S. Thomas, 90+3.), Bale, D. James (K. Moore, a félidőben). Szövetségi kapitány: Robert Page.
Gólszerző: Weah (36.), ill. Bale (82. – tizenegyesből)

Főkép forrása:
aljazeera.com

További cikkek