392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: kis híján elhervadt a holland tulipán Ecuador ellen

10perc.hu
2022. 11. 25.
Foci-vb: kis híján elhervadt a holland tulipán Ecuador ellen

A holland válogatott 1-1-es döntetlent játszott az ecuadori csapattal a katari labdarúgó-világbajnokság pénteki játéknapján.

Kezdjük a legfontosabbal: miután 1-1-re végződött a Hollandia-Ecuador mérkőzés, megtörtént az a csúfság a labdarúgó-világbajnokságok történetében először, hogy a házigazda már a második csoportmérkőzést követően elbúcsúzott a vb-től. Katar számára teljesen érdektelen lesz a hollandok elleni harmadik találkozójuk, míg Ecuador ki-ki meccset vív Szenegállal.

Ki gondolta volna, hogy a világbajnokság első hat napját követően mindenki egy ecuadori csatárról fog beszélni. Ugyanis amit eddig Enner Valencia produkál, arra tényleg lassan elfogynak a jelzők. Egyrészt sorozatban a hatodik ecuadori vb-gólt is ő szerezte.

Lehetne ez hét is, de Katar ellen egy találatát nem adták meg vitatott les miatt. A török Fenerbache csatárának teljesítménye így is világbajnoki csúcsbeállítás. Valencia előtt csak Eusébio (Portugália, 1966), Paolo Rossi (Olaszország, 1982) és Oleg Szalenko (Oroszország, 1994) volt erre képes.

Mindenesetre egy igencsak látványos, izgalmas meccset vívtak a felek, és valljuk be töredelmesen, sok mindenre számítottunk, de erre nem. Mindenki azt gondolta – főleg a 6. percben lőtt fantasztikus Gakpo-bombagól után –, hogy a hollandok elsöprik dél-amerikai ellenfelüket. Aztán ha a második válogatott meccsén védő Noppert nem véd megint parádésan, bizony még ennél is nagyobb meglepetés született volna.


Sorozatban a hatodik ecuadori vb-gólt is Enner Valencia szerezte, ami rekordbeállítás     Fotó: FIFA.com


A-csoport, 2. forduló
Hollandia–Ecuador 1–1 (1–0)
Al-Rajjan, Kalifa Nemzetközi Stadion, 44 833 néző. Vezette: Gorbal (algériai)
Hollandia: Noppert – Timber, Van Dijk, Aké – Dumfries, Koopmeiners (De Roon, 79.), F. de Jong, Blind – Gakpo (Weghorst, 79.), Klaassen (Berghuis, 70.), Bergwijn (Depay, a szünetben). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal.
Hollandia: Galíndez – Angelo Preciado, Porozo, F. Torres, Hincapié, Estupinán – Plata (Ibarra, 90.), J. Méndez, Caicedo, E. Valencia (K. Rodríguez, 90.) – Estrada (Sarmiento, 74.). Szövetségi kapitány: Gustavo Alfaro.
Gólszerző: Gakpo (6.), ill. E. Valencia (49.)

Főkép forrása:
FIFA.com

További cikkek