392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: Giroud végleg a franciák hősévé vált Katarban

10perc.hu
2022. 12. 10.
Foci-vb: Giroud végleg a franciák hősévé vált Katarban

Franciaország 2–1-re legyőzte Angliát a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében, s bejutott a legjobb négy közé.

Amikor a katari labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt közvetlenül lesérült az idei Aranylabdás Karim Benzema, mindenki arról beszélt, jelentősen csökkent a franciák esélye a címvédésre. Elkezdődött a vb, és egy bizonyos Oliver Giroud egycsapásra főszereplővé vált a középcsatár poszton.

Az egész pályafutása alatt alulértékelt 36 éves támadó – klubjában, a Milannal pontosan tudják, hogy mennyit ér – sorozatban rugdalja a gólokat, már négy találatnál jár, és akár a világbajnokság nagy sztárja is lehet. Mindenesetre már nem a legendás Thierry Henry, hanem Giroud a válogatott legeredményesebb góllövője.

Amíg a francia csatár megint győztes gólt fejelt és a meccs hősévé vált, addig az angolok centere, a szintén betaláló Harry Kane a nagy vesztesként zárta a negyeddöntőt. Ugyanis a 84. percben megítélt 11-est csúnyán fölé bombázta, amivel kiejtette saját válogatottját.

Pedig az angolok szinte mindenben jobbak voltak a statisztikai adatok szerint, mindössze egyben maradtak alul: a gólok számában. És ez a döntő.

Kialakult tehát az elődöntő: kedden 20 órától Argentína-Horvátország, míg szerdán 20 órától Franciaország-Marokkó.

Világbajnokság, negyeddöntő
Anglia–Franciaország 1–2 (0–1)
Al-Hor, al-Bajt Stadion, 68 ezer néző. Jv.: Sampaio (brazil).
Anglia: Pickford – K. Walker, J. Stones (Grealish, 90+8.), Maguire, L. Shaw – J. Henderson (Mount, 79.), Rice, Bellingham – Saka (Sterling, 79.), H. Kane, Foden (Rashford, 85.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate.
Franciaország: Lloris – Koundé, Varane, Upamecano, Théo Hernandez – Tchouaméni, Rabiot – O. Dembélé (Coman, 80.), Griezmann, Mbappé – Giroud. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps.
Gólszerző: Tchouaméni (17.), Giroud (78.) ill. Kane (54. – tizenegyesből)

Főkép forrása:
DPPI Media/Sebastian El-Saqqa

További cikkek