392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: ezúttal Ronaldo helyett Bruno Fernandes volt a portugál hős

10perc.hu
2022. 11. 28.
Foci-vb: ezúttal Ronaldo helyett Bruno Fernandes volt a portugál hős

Portugália 2–0-ra nyert Uruguay ellen a katari labdarúgó-világbajnokság H-csoportjának 2. fordulójában.

Egy biztos, ha valaki látványos focit szeretne nézni, az biztos, hogy ne Portugália-Uruguay találkozót válasszon magának. Már négy esztendővel ezelőtt is Cavani remeklése ellenére dögunalmas meccset vívott egymással a két válogatott – akkor Uruguay nyert 2-1-re –, így most sem számíthattunk sok jóra.

Ráadásul a főszereplők is ugyanazok voltak, csak négy évvel idősebben… Cavani vagy a helyére beállt Suárez ezúttal még akkor sem jelentett volna veszélyt, ha egy hangos huuu-val ijeszti meg a védőket, Pepe lassabb volt, mint az úthenger, míg elől Ronaldo felett is kezd eljárni az idő, bár ő legalább egy-két védőt mindenképpen lefoglal, és képes egy pillanat alatt helyzetbe kerülni.

Ám ezúttal nem ő, hanem a Manchester Unitednél a volt csapattársa, Bruno Fernandes lett a mérkőzés portugál hőse, noha Ronaldo megpróbálta ellopni tőle a showt, ám kiderült, az ötszörös Aranylabdás nem ért bele a labdába, mielőtt a hálóba került. Aztán belőtte a büntetőt, és azért nem szerzett mesterhármast, mert a kapufa hárította a lövését.

Portugália ezzel a sikerrel már ott van a nyolcaddöntőben, és ha az utolsó csoportmeccsén szerez egy pontot Dél-Koreától, akkor elkerüli a brazilokat. Uruguay pedig csak akkor reménykedhet a továbbjutásban, ha legyőzi Ghánát.


Bruno Fernandes magabiztosan értékesítette a büntetőt     Fotó: FIFA.com


H-csoport, 2. forduló
Portugália–Uruguay 2–0 (0–0)
Lusail, Lusail Iconic Stadion, 82 ezer néző. Jv.: Faghani (iráni)
Portugália: Diogo Costa – Cancelo, Dias, Pepe, N. Mendes (Guerreiro, 42.) – Neves (Leao 69.), Carvalho (Palhinha, 82.), B. Fernandes – Bernardo Silva, C. Ronaldo (G. Ramos, 82.), Joao Félix (Nunes, 82.) . Szövetségi kapitány: Fernando Santos.
Uruguay: Rochet – Coates, Godín (Pellistri, 62.), Giménez – Varela, Valverde, Vecino (De Arrascaeta, 62.), Bentancur, Olivera (Vina, 86.) – Núnez (Maxi Gómez. 72.), Cavani (Suárez, 72.). Szövetségi kapitány: Diego Alonso.
Gólszerző: B. Fernandes (54., 90+3. – 11-esből)

Főkép forrása:
FIFA.com

További cikkek