392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: cseréinek köszönhetően kicsorbították az irániak a walesi bárdokat

10perc.hu
2022. 11. 25.
Foci-vb: cseréinek köszönhetően kicsorbították az irániak a walesi bárdokat

Irán újabb több mint tízperces hosszabbítás után most győztesen hagyta el a pályát, miután a katari labdarúgó-világbajnokság 2. fordulójának első meccsén, a B-csoportban 2–0-ra győzött Wales ellen.

A B-csoport első fordulóját követően a szakemberek egyöntetűen azt mondták, hogy a Wales–Irán találkozónak egyértelműen a Gareth Bale vezette walesiek az esélyesei. Ám maga a mérkőzés alaposan rácáfolt az előzetes esélylatolgatásokra, ugyanis az irániak mindenben jobbak voltak ellenfelüknél.

Ám ez csak az egyik oka volt Wales végül sima, 2-0-s vereségének. A másik ok maga a csapatkapitány, Bale harmatgyenge játéka, akiről csak időnként derült ki, hogy a pályán van. A harmadik ok a 86. percig remeklő walesi kapus, Wayne Hennessey volt, aki Bruce Lee-t megszégyenítő módon takarította el a kapujára törő Mehdi Taremit. Előbb csak a sárga villant általános döbbenetre, majd egy „rövid” VAR-ozást követően jött a piros lap.

Az utolsó percekre így emberelőnybe kerültek a irániak, akik ki is használták mindezt, persze ehhez kaptak több mint tízperces hosszabbítást is a bírótól. Előbb a 98. percben előbb Ruzbeh Csesmi egy 22 méteres átlövésből, majd a 101.-ben egy kontra végén Remin Rezajan is betalált, így Irán ki-ki meccset vívhat majd az Egyesült Államokkal.


Gareth Bale csak árnyéka volt önmagának     Fotó: FIFA.com


B-csoport, 2. forduló
Wales–Irán 0–2 (0-0)
al-Rajján, Ahmad bin Ali Stadion. Vezeti: Mario Escobar (guatemalai)
Wales: Hennessey – Mepham, Rodon, B. Davies – Roberts (Johnson, 57.), Ramsey (Ward, 87.), Ampadu (Allen, 77.), H. Wilson (D. James,. 58.), N. Williams – Moore, Bale. Szövetségi kapitány: Rob Page.
Irán: H. Hosszeini – Rezajan, Puraligandzsi, M. Hosszeini, Mohammadi – Golizadeh (Dzsahanbahs, 77.), Nurollahi (Csesmi, 77.), Ezatolahi (Karimi, 83.), Hadzsszafi (Torabi, 77.) – Azmun (Anszarifard 68.), Taremi. Szövetségi kapitány: Carlos Queiroz.
Golszerző: Csesmi (90+8.), Rezajan (90+11.)
Kiállítva: Hennessey (86.)

Főkép forrása:
FIFA.com

További cikkek