388.88 Ft

361.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: csak egy napig röhöghetett az argentinokon a világ, mostantól a németek a gúny céltáblái

10perc.hu
2022. 11. 23.
Foci-vb: csak egy napig röhöghetett az argentinokon a világ, mostantól a németek a gúny céltáblái

Japán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte Németországot a katari világbajnokság E csoportjának nyitómérkőzésén.

Azt már egy nappal korábban Szaúd-Arábia megmutatta, hogy lassan vége annak a világnak a futballban, hogy a nagy név, az esélyesség elég legyen arra, hogy megnyerjen egy meccset egy csapat. Ezúttal éppen Németország – az argentinok után ők is a végső győzelem favoritjai – tanulhatta meg, hogy Japán labdarúgását nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni.

Most mondhatnánk azt, hogy Manuel Neueréknek nem azzal kellett volna leginkább foglalkozniuk a meccs előtt, hogy miként tiltakozzanak a szivárványos csapatkapitányi szalag betiltása ellen, hanem azzal, hogy a négy éve, az oroszországi vb-n is győzelemmel kezdő japánokat miként győzzék le.

Vélhetően azt gondolták, utóbbit majd csak megoldják valahogy, és ebből a tévhitükből az sem rázta fel őket, amikor a 8. percben egy villámgyors kontra végén Maeda csak azért nem szerzett vezetést, mert les címén érvénytelenítették a találatát.

Aztán a 33. percben váratlan ajándékot kaptak az egyébként nagy fölénybe kerülő németek, ugyanis a japán kapus, Gonda Suicsi előbb elhúzta a 16-oson belül Raum lábát, majd a biztonság kedvéért földre is vitte, így a játékvezetőnek nem volt más lehetősége, mint megadta a büntetőt, melyet Gündogan értékesített.

Ezt követően kiderült, hogy a német játékosok semmit nem tanultak az argentinok hibájából, és sorra hagyták ki a helyzeteiket, vagy éppen a japán kapus védett pazarul. Összesen 25 lövést küldtek kapura, amiből nyolc el is találta a kaput, de Gonda Suicsi óriási parádét rendezve hárított minden kísérletet.

A japán kapitány gondolt egyet, cserélt, és a beállók meghálálták a bizalmat. Előbb Doan Ricu, majd Aszano Takuma lőtt gólt, és máris vezetett Japán. Csak halkan tegyük hozzá, mindketten Németországban légióskodnak.

Fordítani, vagy akár csak egyenlíteni nem tudtak a németek, pedig a végén már Neuer is centert játszott, így az argentinok szégyene után ezúttal a német válogatott, egy újabb fő esélyes lett a gúnyolódás célpontja.


Joggal örültek a japánok, legyőzték a vb egyik esélyesét    Fotó: FIFA.com



E-csoport, 1. forduló
Németország–Japán 1–2 (1–0)
Doha, Kalifa Stadion. 42 608 néző. V: Barton (salvadori)
Németország: Neuer – Rüdiger, Raum, Süle, N. Schlotterbeck – Müller (Hofmann, 67.), Kimmich, Musiala (Götze, 79.), Gündogan (Goretzka, 67.), Gnabry (Moukoko, 89.) – Havertz (Füllkrug, 79.). Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick
Japán: Gonda – Itakura, Nagatomo (Mitoma, 57.), Szakai (Minamino, 74.), Josida – Endo, Kubo (Tomijaszu, a szünetben), Ito Dzs., Kamada, Tanaka (Doan, 71.) – Maeda (Aszano, 57.). Szövetségi kapitány: Morijaszu Hadzsime
Gólszerző: Gündogan (33. – 11-esből), ill. Doan (75.), Aszano (83.)

Főkép forrása:
FIFA.com

További cikkek