393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: Costa Rica egyszer eltalálta a kaput, ezzel legyőzték a kiábrándítóan játszó Japánt

10perc.hu
2022. 11. 27.
Foci-vb: Costa Rica egyszer eltalálta a kaput, ezzel legyőzték  a kiábrándítóan játszó Japánt

Kiütéses vereségét követően Costa Rica válogatottja egygólos győzelmet aratott a japán csapat felett a katari labdarúgó-világbajnokság első vasárnapi mérkőzésén az E csoport második fordulójában.

Vélhetően a közelgő karácsony miatt kaptak ilyen nagy ajándékot a németek a Sorstól, miután az első meccsüket elveszítették Japán ellen. Ugyanis a távol-keletiek megtették azt a szívességet, hogy egy bűnrossz meccsen kikaptak az előző körben „agyonvert” Costa Ricától.

Magáról a találkozóról sok jót nem lehet írni – rosszat meg minek –, a közép-amerikai válogatott az első kaput találó lövésével megszerezte a győzelmet, így méd a saját továbbjutási esélyit is megnövelte, hiszen akármi lesz a spanyol-német csoportrangadó eredménye, Costa Rica ki-ki meccset vívhat Hansi Flick válogatottjávak.


E-csoport, 2. forduló
Japán–Costa Rica 0–1 (0–0)
al-Rajjan, Ahmad bin Ali Stadion 42 ezer néző. Jv.: Michael Oliver (angol)
Japán: Gonda – Jamane (Mitome, 62.), Itakura, Josida, Nagatomo (Ito H., a szünetben) – Endo, Morita – Doan (Ito Dzs., 67.), Kamada, Szoma (Minamino, 81.) – Ueda (Aszano, a szünetben). Szövetségi kapitány: Morijaszu Hadzsime.
Costa Rica: K. Navas – Waston, Ó. Duarte, Calvo, Oviedo – Fuller, Borges (Salas, 89.), Tejeda, Torres (B. Aguilera, 64.) – J. Campbell, Contreras (Benette, 64.). Szövetségi kapitány: Luis Fernando Suárez.
Gólszerző: Fuller (80.)

Főkép forrása:
FIFA.com

További cikkek