392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: Olaszország az első döntős!

10perc.hu
2021. 07. 07.
Foci Eb: Olaszország az első döntős!

Feledhetetlen összecsapáson az olasz válogatott büntetőkkel ugyan, de legyőzte Spanyolországot a labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében, és bejutott a július 11-i fináléba.

Egészen elképesztő jelenet volt látni azt, ahogy az olasz válogatott tagjai átszellemülten énekelték a himnuszukat a meccs előtt, ugyanis Roberto Mancini „legényei” már ekkor mutatták, ma ők nem veszíthetnek. Még kimondani is hihetetlen, de a Squadra Azzurra 33 találkozót játszott immár le veretlenül…

A mérkőzés nagy részében a spanyolok irányítottak, de labdabirtoklási fölényük ellenére egy kontra végén az olaszok szereztek vezetést a második félidőben. Luis Enrique csapata ezt követően tovább fokozta a nyomást és a hajrában kiegyenlített, de fordítania nem sikerült. A hosszabbításban is a spanyolok tettek többet a győzelemért, de végül tizenegyespárbajra került sor.

Ebben pedig az olaszok céloztak pontosabban, ráadásul a spanyolok részéről az a két játékos hagyta ki a 11-est – Dani Olmo és Morata – akik a legtöbbet tették azért, hogy válogatottjuk ne kapjon már ki a rendes játékidőben. Mancini együttese tehát Eb-döntős, miután 1-1-re végződő találkozót követően tizenegyespárbajban 4-2-re győzött.

Egy hely már elkelt a vasárnapi döntőben – amit szintén a Wembley-ben rendeznek –, ám arra, hogy ki lesz az olaszok ellenfele, a szerdai második elődöntőben dől el, ahol a házigazda angolok a dánokkal találkoznak. Utóbbiakhoz tartozik, hogy az UEFA meghívta a családjával és a megmentőivel együtt Christian Eriksent a döntőre, akinek az lenne az igazi ajándék, ha a dánok bejutnának a fináléba.

Nem győzzük hangsúlyozni, Roberto Mancini együttese 2018 szeptembere óta veretlen, azóta 33 mérkőzéséből 26-ot nyert meg. Az egyszeres Európa-bajnok Squadra Azzurra története során negyedszer jutott fináléba, legutóbb 2012-ben épp a spanyoloktól kapott ki 4-0-ra.



Európa-bajnokság, elődöntő

Olaszország-Spanyolország 1-1 (0-0, 1-1, 1-1) - tizenegyesekkel: 4-2

London, Wembley Stadion, 57 811 néző, v.: Felix Brych (német)

Olaszország: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson (Tolói, 74.) - Barella (Locatelli, 85.), Jorginho, Verratti (Pessina 74.) - Chiesa (Bernardeschi, 107.), Immobile (Berardi, 61.), Insigne (Belotti, 85.).

Spanyolország: Unai Simón - Azpilicueta (Llorente, 85.), Eric García (P. Torres, 109.), Laporte, Jordi Alba - Koke (Rodri, 70.), Busquets (Thiago Alcántara, 106.), Pedri - F. Torres (Morata, 61.), Oyarzabal (Moreno, 70.), Olmo.

Gólszerzők: Chiesa (60.), illetve Morata (80.)

Főkép forrása:
Twitter/Italy
Címkék:
#Olaszország

További cikkek