393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: nem bírt egymással Wales és Svájc

10perc.hu
2021. 06. 12.
Foci Eb: nem bírt egymással Wales és Svájc

Megvan az első döntetlen a kontinensviadalon, ugyanis jogos pontosztozkodással végződött az A csoport nyitómeccse.

Nem kis utat kellett megtennie a walesi és a sválci szurkolóknak ahhoz, hogy élőben láthassák kedvenceik bemutatkozását a labdarúgó Európa-bajnokságon. A találkozót ugyanis Bakuban rendezték meg, mégpedig 10 ezer néző jelenlétében.

Kiegyenlített volt a mérkőzés eleje, mindkét oldalon akadt egy-egy nagy helyzet: a 15. percben bal oldali walesi beadás után Moore szépen fejelt, Sommer bravúrral tolta ki a léc alá tartó labdát, aztán a 20. percben a túloldalon Schär sarkalása jelentett váratlan veszélyt. A svájciak birtokolták többet a labdát, de a walesiek szervezetten, stabilan védekeztek, és veszélyesen kontráztak.

A második félidő elején előbb nagy helyzetet hagyott ki a védők közül kilépő Embolo, pár másodperccel később viszont már pontos volt és szép fejessel vezetéshez juttatta csapatát. A hátrányba kerülő walesiek kitámadtak, és a 74. percben a bekötött fejjel játszó Moore kiegyenlített. A svájciak nagy erőkkel támadtak az utolsó percekben – lőttek egy lesgólt is –, de nem tudták a maguk javára fordítani az állást.



Európa-bajnokság, A csoport, 1. forduló

Wales-Svájc 1-1 (0-0)

Baku, 10 000 néző, v.: Turpin (francia)

Wales: Ward - Roberts, Rodon, Davies, Mepham - Morrell, Allen, Ramsey (Ampadu, 93.) - James (Brooks, 75.), Moore, Bale.

Svájc: Sommer - Elvedi, Schär, Akanji - Mbabu, Xhaka, Freuler, Rodríguez - Shaquiri (Zakaria, 66.) - Embolo, Seferovic (Gavranovic, 84.).

Gólszerzők: Moore (74.), illetve Embolo (49.)

Főkép forrása:
AFP

További cikkek