387.95 Ft

361.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Svájc béke-csúcstalálkozót szervez Ukrajnának

10perc.hu
2024. 04. 11.
Svájc béke-csúcstalálkozót szervez Ukrajnának

A svájci Bürgenstock üdülőhely ad otthont a kétnapos béke-csúcstalálkozónak.

Svájc kétnapos béke-csúcstalálkozónak ad otthont 2024. június 15-16-án azzal a céllal, hogy elősegítse az ukrajnai háború befejezését. A konferenciát Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kérésére szervezik, és a svájci Szövetségi Tanács szerint elegendő nemzetközi támogatás áll rendelkezésre a békefolyamat elindításához - írja a Routers.

A csúcstalálkozónak a festői szépségű Bürgenstock üdülőhely ad otthont, Luzern közelében. A konferencia célja egy olyan keretrendszer létrehozása, amely elősegíti a tartós béke megteremtését Ukrajnában, valamint egy "konkrét útiterv kidolgozását Oroszország békefolyamatban való részvételéhez".

Bár Ukrajna részvétele biztosra vehető, Oroszország egyelőre nem jelezte részvételi szándékát. Oroszország azzal érvel, hogy Svájc nem maradt semleges a konfliktusban. Kína, Oroszország szövetségese fontolgatja a részvételt, és korábban egy 12 pontos tervet is beterjesztett a háború befejezésére.

Viola Amherd svájci elnök óvatos optimizmussal nyilatkozott a csúcstalálkozó kilátásaival kapcsolatban. Kiemelte, hogy nincs garancia a sikerre, de a konferencia fontos lépés lehet a béke felé vezető úton.

Főkép forrása:
Volodimir Zelenszkij Facebook oldal

További cikkek