392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: a franciák nyerték a világbajnokok csatáját - Galériával

10perc.hu
2021. 06. 15.
Foci Eb: a franciák nyerték a világbajnokok csatáját - Galériával

Hummels öngóljával kikaptak a németek az Európa-bajnokságon a világbajnoki címvédőtől, és már az első fordulóban lépéshátrányba kerültek a továbbjutásért folytatott küzdelemben.

Amikor Fortuna összerakta az Európa-bajnokság F csoportját, nem tudni, mit szeretett volna jobban: kiszúrni a lehető legjobban a magyar válogatottal, vagy összehozni egy igazi halálcsoportot. Nos, vélhetően az utóbbi, ugyanis a címvédő portugálok mellé odasorsolták a 2014-es és 2018-as világbajnokot, azaz Németországot és Franciaországot.

Utóbbi kettő került szembe egymással a müncheni Allianz Arénában, és a világbajnokok csatáját Hummels öngóljával végül Franciaország nyerte. Ám vélhetően nem a védő szerencsétlen mozdulata marad meg elsősorban a világ tudatában, ugyanis a mérkőzés kezdete előtt egy a játéktérre ereszkedett, ernyőjén az olajkitermelés ellen tiltakozó, valamint a "Greenpeace" felirattal. A biztonsági személyzet azonnal a pálya szélére vezette ki a tüntetőt, aki ott orvosi segítséget is kapott.

A meccsre visszatérve, a franciák abszolút megérdemelték a győzelmet, hiszen lőttek két lesgólt is – Mbappé találata valóban az volt, míg Benzemáé igancsak vitatott, végül a VAR döntött –, míg a németek abszolút nem találták meg a jól játszó gallok ellenszerét. Ezzel a csoportban Portugália és Franciaország lépéselőnybe került a továbbjutásért vívott harcban.



Európa-bajnokság, F csoport, 1. forduló

Franciaország-Németország 1-0 (1-0)

München, Allianz Aréna, 14 ezer néző, v.: Carlos del Cerro (spanyol)

Franciaország: Lloris - Pavard, Varane, Kimpembe, Hernandez - Kanté - Pogba, Rabiot (Dembélé, 95.) - Griezmann - Benzema (Tolisso, 89.), Mbappé.

Németország: Neuer - Ginter (Can, 87.), Hummels, Rüdiger - Kimmich, Gündogan, Kroos, Gosens (Volland, 88.) - Havertz (Sané, 74.), Müller - Gnabry (Werner, 73.).

Gólszerző: Hummels (20., öngól)

Főkép forrása:
AFP

További cikkek