EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Filmvásznon az idős Casanova

Kultúra
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: Gianni Fiorito

A nagy szépség sztárja, Toni Servillo játssza az idős szoknyabolondot Gabriele Salvatores új filmjében.

A Variety.com arról írt nemrég, hogy a világtörténelem egyik leghíresebb nőcsábásza újra a mozikban hódít majd. Az Il ritorno di Casanova (Casanova visszatérése) című filmben a híres nőcsábász nehezen dolgozza fel, hogy már elmúlt 60, Arthur Schnitzler regénye nyomán készül. A hétmillió eurós (2,5 milliárd forint) költségvetésű produkció forgatása szeptemberben kezdődik Velencében. 

A forgatókönyvön Gabriele Salvatores A nagy szépség írójával, Umberto Contarellóval és Sara Mosettivel dolgozik, és új nézőpontból akarja megközelíteni a Casanova-mítoszt. A film egyik síkján az idősödő Casanova egy barátjánál vendégeskedik vidéken, és a vendégek között van Marcolina, akinek viszonya van egy fiatal katonával, Lorenzóval. Ám a nő egy szerencsejáték-adóság miatt Casanova ágyában köt ki, ami miatt Lorenzo párbajra hívja ki a nőcsábászt.


Gabriele Salvatores új nézőpontból akarja megközelíteni a Casanova-mítoszt     Fotó: leganerd.com


A másik síkon egy hatvanas éveiben járó olasz filmrendező (Servillo) történetét látjuk, aki a Casanova visszatérése című kosztümös film forgatása közben beleszeret egy fiatal nőbe, akinek semmi köze a film világához. A rendező hozzátette, hogy a napjainkban játszódó jeleneteket fekete-fehérben akarja leforgatni, míg a 18. századi részeket színesben veszi fel.