393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Filléres praktikák a mosógép tisztántartására

10perc.hu
2020. 12. 23.

A ruhák tisztává varázslásához és a megfelelő higiéniához elengedhetetlen, hogy időnként magát a mosógépet is alaposan kitakarítsuk.

Havonta legalább egyszer érdemes az egész mosógépet fertőtleníteni. Ehhez nincs feltétlen szükség semmilyen speciális anyagra vagy vegyszerre, hiszen ahogy a bien.hu megírta, az ecet is tökéletesen megfelel a célnak, és használatával még a környezetet sem szennyezi senki. Az ecetet bele kell önteni a gép dobjába és egyes rekeszeibe is, majd el kell indítani egy 90 fokos programot. Ha ez lement, konyharuhával vagy szivaccsal törölgesse át a gumis részeket is, hogy minden ragyogjon.

Érdemes minden használat után szárazra törölni az adagolót, így megelőzve a további lerakódásokat. Az ecet mellett a mosószóda is a természetes takarítószerek közé tartozik, mely a háztartás számos területén mindenki hasznára válhat. Keverjen el 2-3 evőkanál mosószódát langyos vízben, és ha feloldódott, körömkefével vagy egy már nem használt fogkefével súrolja át vele a kényes részeket, majd jöhet a 90 fokos ecetes fertőtlenítés.


Havonta legalább egyszer érdemes az egész mosógépet fertőtleníteni      Fotó: freepik.com


Ami az olcsó, mégis hatásos háztartási szereket illeti, a citromsav is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és nemcsak speciális üzletekben, hanem szupermarketekben, gyógyszertárakban is kapható, az ára is kedvező. Hatása hasonló, mint az eceté, tehát remekül tisztít, fényesít és vízkőtelenít, ugyanakkor nem kell számolni a szúrós szaggal, a citromsav maga pedig remekül közömbösíti a kellemetlen szagokat.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek