393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Férfi kézi-vb: magyar csoda Izlandon – már a középdöntőben a válogatott

10perc.hu
2023. 01. 14.

A magyar férfi kézilabda-válogatott óriási bravúrral 30-28-ra legyőzte Izlandot az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének második fordulójában.

Nem titok, a tavaly Eb-n való leszerepelés után sokan kinevették azokat, akik hittek abban, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott a most zajló világbajnokságon képes lesz arra, hogy bejusson a legjobb hét közé, azaz kivívja a 2024-es párizsi olimpián való szereplést. Ám a csapat megmutatta, képes a csodára.

Igen a csodára, ugyanis a csoport legerősebb válogatottja ellen erre volt szükség. Izland ugyanis már 25-19-re vezetett a második félidő közepén, amikor a Mikler, Lékai, Bánhidi, Bodó tengelyre épülő válogatott hirtelen elkezdett kézilabdázni. Méghozzá a legfelsőbb fokon.

Mikler lehúzta a rolót, Bodó elkezdte szórni az átlövésgólokat, Bánhidi nem tudott beállóban hibázni, míg Lékai igazi vezérként irányított. És a többezres izlandi közönség előtt a magyar válogatott egyszerűen állva hagyta a világklasszisokból álló ellenfelet.


Szita Zoltán a csapat egyik legjobbja volt, remekül védekezett, lőtt négy gólt és kiszolgálta a társait     Fotó: MTI/Kovács Tamás


Az 53. percben az északi szigetország csapata még 28-25-re vezetett, ám a magyarok Mikler Roland kapusbravúrjaira alapozva egy 5-0-s sorozattal zártak, és 30-28-ra megnyerték a meccset. Legeredményesebb játékosuk Ancsin Gábor volt hat góllal. Ezzel a sikerrel a válogatott már középdöntős a világbajnokságon.

A magyarok - akiknek a célja a legjobb hét közé jutás - csütörtökön 35-27-re nyertek a Koreai Köztársaság ellen, hétfőn 20.30-tól Portugália ellen zárják a csoportkört. Amennyiben győznek, akkor négy ponttal érkeznek a göteborgi középdöntőben, ahol az Európa-bajnok Svédországgal, valamint Brazíliával és a Zöld-foki Köztársasággal találkoznak.

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek