394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Férfi kézi-vb: kiütöttek minket a dánok, akik rekorderek lettek

10perc.hu
2023. 01. 25.

A zsinórban harmadik vb-aranyára hajtó címvédő 40-23-ra győzte le a magyar válogatottat az olimpiai kvalifikációs világbajnokság stockholmi negyeddöntőjében.

Elmaradt a csoda… A magyar férfi kézilabda-válogatott nemhogy nem tudta legyőzni Dániát az olimpiai kvalifikációs világbajnokság stockholmi negyeddöntőjében, de még gondolatban sem tudta megszorítani az északiakat. A meccs vége 17 gólos vereség lett.

És ezt már a magyar csapat spanyol szövetségi kapitánya, a nyugodtságáról híres Chema Rodríguez sem tudta elviselni. A szakember torkaszakadtából üvöltött a játékosaival az időkérés közben, odavágva nekik, ha nem tudnák, világbajnoki negyeddöntőt játszanak. Nem sok hatása volt mondanivalójának.

Kétségtelen tény, hogy nem a magyar csapat volt az esélyese a találkozónak, ráadásul a válogatott már elérte a szövetség által kitűzött célt, miután a negyeddöntőbe jutásával kivívta a jogot az olimpiai selejtezőn való részvételre. Ám ez a lagymatag hozzáállás nem lehet minderre magyarázat.


Ezt a teljesítményt már a magyar csapat spanyol szövetségi kapitánya, a nyugodtságáról híres Chema Rodríguez sem tudta elviselni     Fotó: MTI/Kovács Tamás


A 2019-ben és 2021-ben is világbajnok Dánia 13. alkalommal jutott vb-elődöntőbe. Legutóbb 2017 januárjában veszítettek vb-mérkőzést a dánok - éppen a magyar válogatottal szemben -, sorozatban immár 25 győzelemnél és egy döntetlennél tartanak, ezzel megdöntötték Franciaország vb-rekordját.

"Sokat beszélgettünk arról, hogy azt akarom látni, harcolunk, beleadunk mindent, megpróbálunk nyerni, és akkor lehet bármi a végeredmény. Most azonban nem tettük ezt meg, nem végeztük el a dolgunkat, és ha egy olyan csapat ellen, mint Dánia, nem harcolsz, akkor ez történik. Ez az én felelősségem, én vagyok a kapitány" - mondta a lefújás után a magyarok spanyol edzője.

Ne gondolja senki, hogy az 5-8. helyért zajló csatározások első összecsapása könnyű meccs lesz Magyarország számára. Ugyanis a 2017-ben és 2019-ben egyformán ezüstérmes Norvégia ellen lép majd pályára a csapat pénteken, szintén Stockholmban.

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek