393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Férfi kézi-vb: az első pofon a legnagyobb, a többit lassan megszokod – most a svédek vertek bucira minket

10perc.hu
2023. 01. 18.

A magyar férfi kézilabda-válogatott 37-28-ra kikapott Svédországtól az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének első fordulójában.

Most azt hagyjuk, hogy a portugálok visszaadták az esélyt az olimpiai selejtezőre, a férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjében ugyanis pontot veszítettek Brazília ellen, így a magyar válogatott akkor is továbbjuthat a csoportjából, ha az utolsó két meccsét megnyeri. Ám szögezzük le gyorsan, az utolsó két találkozón látott magyar csapat lassan azt sem érdemli meg, hogy itt a vb-n pályára engedjék. Nemhogy a 2024-es olimpián.

Ugyanis a portugálok elleni hatalmas pofon – a luzitánok 27-20 vertek minket – most kaptunk egy még nagyobbat a házigazda, Európa-bajnok svédektől. Nincs rá jobb szó, a csapat botrányosan teljesített ismételten, Chema Rodríguez szövetségi kapitány újfent nem tudott semmit hozzátenni a padról, amikor a válogatott mélypontra került. Ezúttal már kilenc volt közte, és ha az egész meccsét nézzük, a 37-28-as vereség még hízelgő is ránk nézve.

A magyar együttes jelenlegi formáját látva nem kizárt, hogy nemhogy a brazilok ellen, de még a Zöld-foki Köztársaság ellen sem lenne meglepetés a pontvesztés, netán a vereség. Ugyanakkor egy biztos, ha a svédek megnyerik a hátralévő két találkozójukat, míg mi szintén négy pontot tudnánk szerezni, akkor csodák csodájára továbbjuthatunk a középdöntőből a legjobb nyolc közé.

Ám félő, hogy ehhez Óz, Harry Potter és David Copperfield együttes mágiája, varázslata is kevés lesz…

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek