393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Felmentették Donald Trumpot!

10perc.hu
2021. 02. 14.
Felmentették Donald Trumpot!

Az Egyesült Államok szenátusa végül úgy döntött, hogy a korábbi amerikai elnököt nem vonja felelősségre az ellene lázadás szítása vádjával eljárás (impeachment) végén.

Immár második alkalommal halt el az a demokrata párti próbálkozás az Egyesült Államokban, hogy a január eleji, Capitolium elleni támadás miatt felelősségre vonják és elítéljék Donald Trumpot. Ezúttal a szenátusban folyt a vizsgálat, melynek végén 57:43 arányban szavazott arról a felsőház, hogy Trump a felhozott vádak alapján bűnös – az összes demokrata szenátoron kívül hét republikánus felsőházi képviselő szavazott erre –, ám a korábbi elnök elítéléséhez a szenátusban kétharmados többség kellett volna, azaz legalább 17 republikánus támogatására lett volna szükség.

Szenátusi felmentése után Donald Trump közleményében ismét boszorkányüldözésnek nevezte az ellene indított második alkotmányos felelősségre vonási eljárást, és hozzátette, soha egyetlen elnök sem élt át hasonlót. Megköszönte ügyvédei közreműködését, majd bejelentette, hogy ismét tevékenyen részt vesz majd a politikai életben.

Főkép forrása:
CNN
Címkék:
#Donald Trump

További cikkek