393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Felélénkült az orosz katonai diplomácia

10perc.hu
2022. 02. 11.
Felélénkült az orosz katonai diplomácia

Amíg a védelmi miniszter brit kollégájával tárgyalt Moszkvában, addig telefonon folytatott megbeszéléseket az orosz és az amerikai vezérkari főnök.

A külpolitikát jelenleg az orosz és ukrán konfliktus tartja lázba talán a legjobban. Nem csoda, hogy mindkét fél igencsak aktív a diplomácia terén, Moszkva mindent megtesz annak érdekében, hogy kedvezőbb megítélés alá kerüljön a nyugati szövetségesek szemében, ugyanakkor minden tekintetben kiáll a saját érdekei mellett.

Az orosz fővárosban tárgyalt egymással Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter és brit hivatali partnere, Ben Wallace, és előbbi bejelentette, Moszkva kész megvizsgálni Londonnak a katonai vonalon való együttműködés helyreállítására vonatkozó javaslatát.

Az orosz katonai tárca által kiadott közlemény szerint a felek egyetértésre jutottak a kapcsolatok folytatásában a két védelmi minisztérium között az incidensek megelőzése és a konfliktusok kockázatának csökkentése terén, valamint áttekintették az európai biztonság kérdéseit.

Mindeközben telefonon tárgyalt egymással Vlagyimir Geraszimov orosz vezérkari főnök és Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke, akik újfent megvitatták az orosz-ukrán válságot. Amerikai részről továbbra is tartanak attól, hogy Oroszország Ukrajna megtámadására készül, amit Moszkva ismételten valótlanságnak minősített.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek