389.05 Ft

361.37 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Fehéroroszország is csatlakozott az Ukrajnát megtámadó orosz hadsereghez!

10perc.hu
2022. 03. 01.
Fehéroroszország is csatlakozott az Ukrajnát megtámadó orosz hadsereghez!

Az orosz inváziós csapatok hatalmas támadást intéztek Harkiv ellen, miközben az ország védelmi minisztere bejelentette, kizárólag akkor fejezik be a hadműveleteket, ha elérték a kitűzött céljaikat. Ráadásul Lukasenka ismét hazudott a világnak.

Úgy tűnik, Oroszország végleg elveszítette realitásérzékét, és a világ nagy részének összefogása ellenére nem hajlandó felfüggeszteni katonai agresszióját Ukrajna ellen. Amint azt az orosz védelmi miniszter bejelentette, a hadsereg céljai eléréséig folytatja a különleges katonai műveletet Ukrajnában. Hogy mik ezek a Célok? Nos, a Donyec-medence lakosságának megvédése, valamint Ukrajna demilitarizálása és nácitlanítása. 

A TASS szerint Szergej Sojgu hadseregtábornok úgy fogalmazott, ezeknek a hadműveleteknek a fő feladata nem más, mint megvédeni Oroszországot a nyugati országok katonai fenyegetésétől, amelyek "az ukrán népet próbálják felhasználni az országunk elleni harcban". Mindeközben lövik és támadják Harkivot hatalmas erőkkel



Mindeközben immár abszolút nyíltan támadnak civil célpontokat az orosz erők. Rövid videofilmünkben jól látható, ahogy Harkivban, a Szabadság téren becsapódik egy orosz rakéta. Maga a tér Európa harmadik, a Föld ötödik legnagyobb városi tere. Az áldozatokról egyelőre nincs pontos információ, annyi biztos, hogy 3 gyermek az életét veszítette.

Mindenesetre, amíg a harkivi védők élethalál harcukat vívják az orosz támadó erőkkel, addig Vlagyimir Putyin seregei immár kiegészültek a fehérorosz hadsereggel. Ugyanis amíg Aljakszandr Lukasenka belehazudta a világ arcába, hogy katonái nem csatlakoznak az orosz invázióhoz, addig fél 12-kor egy 33 egységből álló belarusz oszlop belépett Ukrajna területére – jelentette az Unian.



Vitalij Kirilov, az ukrán Északi Területi Védelmi Erők szóvivője bejelentette, a belarusz fegyveres erők Csernyihivnél átlépték az ukrán határt. Szlabin, Pakuly és Mihajlo-Kacubenszkij települések lakói katonai felszerelések mozgásáról számolnak be.

A kör bezárult, a világ nagy része immár pontosan tudja, kikkel áll szemben. Ám vannak, akik ezt nem akarják észrevenni...

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek