392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Fantasztikus Scorpions-buli lesz jövőre a Sportarénában

10perc.hu
2021. 09. 30.
Fantasztikus Scorpions-buli lesz jövőre a Sportarénában

2022 azért is különleges lesz a zenekar számára, mert éppen ötven évvel korábban, 1972. január 22-én jelent meg bemutatkozó albumuk, a Lonesome Crow, és megkezdődött nemzetközi karrierjük.

Nagyon jó hír a rockrajongóknak: újra fellép Magyarországon a Scorpions! A német rockzenekar az első lemeze megjelenésének 50. évfordulóját jövőre ünnepli 2022. május 30-án a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet világkörüli turnéja keretében. A banda ráadásul egy új albummal is készül, a Rock Believer című anyag, amely 2022 februárjában jön ki, a Scorpions 19. stúdióalbuma lesz.

A Scorpions Rock Believer című világkörüli turnéját Las Vegasban a Planet Hollywood Hotelben kezdi március 26. és április 16. között egy koncertsorozattal. Ezt követően átkelnek az Atlanti-óceánon, és elindulnak Európába, ahol kilenc országban játszanak, és végül hat németországi koncerttel zárnak.

Az 1965-ben Rudolf Schenker gitáros által alapított Scorpions az elmúlt több mint öt évtized alatt Németország és a kontinentális Európa egyik legsikeresebb rockcsapatává vált. Több mint 120 millió albumot adtak el, több mint ötezer koncertjük volt, a világ szinte minden részét bejárták, felléptek többek között Rio de Janeiróban, Tokióban, Moszkvában, Washingtonban, Dubajban, Párizsban és Berlinben is.

1988-ban a Scorpions volt az első nyugati rockbanda, amely (öt telt házas) koncertet adott az akkori Szovjetunióban, Leningrádban. De úttörők voltak Kínában és Délkelet-Ázsiában is, rengeteg helyen léptek fel elsőként a nyugati zenekarok közül. A rockbanda legutóbb 2019-ben járt Budapesten.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek