393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

F3: Tóth László lett a Campos Racing pilótája

10perc.hu
2021. 03. 24.
F3: Tóth László lett a Campos Racing pilótája

A sorozat versenyeit minden helyszínen a Formula-1-es világbajnokság egyes fordulóinak betétfutamaiként rendezik meg, és a versenyhétvégéken három futamot teljesítenek majd a versenyzők

Lesz magyar induló az FIA Formula-3 bajnokság 2021-es idényében, miután Tóth László a nagy hagyományokkal rendelkező Campos Racing istállónál folytatja pályafutását. A sorozat versenyeit minden helyszínen a Formula-1-es világbajnokság egyes fordulóinak betétfutamaiként rendezik meg. A versenyhétvégéken három futamot teljesítenek majd a versenyzők, ezek mindegyike 40 perces lesz, kettőre a versenyhétvégék szombati, egyre pedig a vasárnapi napokon kerül majd sor. A vb során így összesen 21 futamot teljesít a mezőny.

A spanyol csapat a 2019-es FIA Motorsport Games elnevezésű autósport olimpián figyelt fel először a 20 éves magyar versenyzőre, aki a Formula-4-esek között egy negyedik és egy hetedik helyet szerzett. Tóth később az olasz, spanyol, valamint német F4-es nemzeti bajnokságban is indult, majd tavaly a Formula Renault Európa-kupában versenyzett. Az idény végén a Campos Racing két tesztelési lehetőséget ajánlott fel neki, ezeket követően pedig megállapodás született a 2021-es F3-as indulásról.

„Öröm és megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagy múltú istállónál folytathatom a versenyzői pályafutásomat, amelyben az eddigiekhez hasonlóan szeretnék lépésről lépésre haladni. Ez lesz az első F3-as szezonom, természetesen az elsődleges cél a folyamatos tanulás, és a lehető legtöbb tapasztalat megszerzése” – jelentette ki Tóth László.



A Campos Racing számára tragikusan indult az idei esztendő, az istállót alapító-elnök, Adrián Campos ugyanis január 27-én, 60 éves korában váratlanul elhunyt. Éppen ezért a sportvezető emlékére szeretnének egy eredményes idényt teljesíteni, immáron a magyar versenyzővel kiegészítve.

„Úgy gondolom, hogy a csapatnál mindenki motiváltabb, mint valaha, és biztos vagyok abban, hogy Tóth Lászlóval, Lorenzo Colombóval és Amaury Cordeellal együtt az egész csapat igyekszik majd büszkévé tenni az édesapámat, akárhonnan is figyel minket” – nyilatkozta Adrián Campos Jr.

A versenynaptár szerint az F3-as idény május 7-én kezdődik a Barcelona közelében elhelyezkedő Circuit de Catalunyán, majd júniusban Franciaország, júliusban Ausztria, augusztusban pedig Mogyoród és a Hungaroring következik. Ezután – még augusztusban – a belga Spa-Francorchamps, szeptemberben pedig a hollandiai Zandvoort lesz a következő állomás, a bajnokság az Egyesült Államokban, a texasi Austinban zárul október 22-24-én.

Főkép forrása:
Tóth László Média/Campos Racing

További cikkek