395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

F1: Pérez nyert Dzsiddában, míg a csapata "elvette" Alonso 100. dobogóját

10perc.hu
2023. 03. 19.

A kétszeres világbajnok spanyolt kétszer is időbüntetéssel sújtották, míg Max Verstappen a 15. rajthelyről „csak” a második helyig jutott, ám a Red Bull így is kettős győzelmet aratott a Szaúdi Nagydíjon.

Már tavaly is pole pozíciót szerzett Dzsiddában Sergio Pérez, ám akkor egy peches versenyen ezt nem tudta futamgyőzelemre váltani. A Red Bull mexikói pilótája idén ismét megszerezte az első rajtkockát, és ezúttal a győzelmet is megszerezte a Formula–1-es Szaúdi Nagydíj versenyén. A 33 éves Péreznek ez az idei első, és pályafutása ötödik futamgyőzelme.

A Red Bull kettős győzelmet aratott ismét – a szezonnyitón Bahreinben is az energiaitalosok végeztek az első két helyen –, ugyanis az időmérőn technikai hiba miatt csak a 15. pozícióban végző Max Verstappen fantasztikusat mentve bejött másodiknak, ráadásul a leggyorsabb köridőt is megszerezte. A kétszeres világbajnok holland így megtartotta a vezetést az egyéni összetettben.

Fernando Alonso (Aston Martin) megint majdnem csodát tett. A szintén kétszeres világbajnok spanyolt ugyanis kétszer is megbüntették a versenybírók, és a futam után kiosztott 10 másodperces büntetés a 100. dobogójába került Alonsónak. A spanyol egyébként lerajtolta Pérezt, ám akkor azért kapott 5 másodpercet, mert rosszul állt fel a rajtrácsra.


Pérez ezúttal már győzelemre váltotta Dzsiddában a pole pozícióját     Fotó: Facebook/Sergio Pérez


Alonso a leintést követően azért kapott további 10 másodperces időbüntetést, mert amikor letöltötte a futam közben rá kiszabott öt másodperces szankciót, akkor az egyik szerelő még azelőtt ért hozzá a versenyautóhoz, mielőtt lejárt volna a büntetés.

A harmadik helyet így Gerorge Russell (Mercedes) kapta meg, míg Alonso végül negyedikként zárt. Az ötödik Lewis Hamilton lett, majd a Ferrari kettőse, Carlos Sainz és Charles Leclerc, valamint Esteban Ocon, Pierre Gasly, valamint Kevin Magnussen zárta a pontszerzők sorát.

Folytatás két hét múlva az Ausztrál Nagydíjjal.

Főkép forrása:
Facebook/Red Bull Racing

További cikkek