395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

F1: megérkezett az idei Alfa Romeo (GALÉRIA)

10perc.hu
2021. 02. 23.

Noha a szabályok értelmében új autót nem lehetett építeni, az olasz csapat aerodinamikai fronton rengeteget lépett előre.

Varsóban bemutatta 2021-es autóját az Alfa Romeo. Az eseményen a csapat két versenyzője, Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi mellett az Orlen által támogatott tesztversenyző, Robert Kubica, valamint Frédéric Vasseur csapatfőnök és Jan Monchaux technikai igazgató vett részt.

A C41-es masina nemcsak a festésében újult meg. A legszembetűnőbb változtatást az új, a tavalyinál karcsúbb orr jelenti, de a csapat más területeken is belenyúlt a koncepcióba, hogy javítson a versenyképességén. Noha a szabályok megszabták, hogy teljesen új autókat nem lehetett építeni 2021-re, Frédéric Vasseur csapatfőnök kiemelte, az orrkúp esetében és az aerodinamikai fronton léptek a legtöbbet előre, mert ott nem volt úgy megkötve a mérnökök keze.


A C41-es masina nemcsak a festésében újult meg     Fotó: Alfa Romeo


„Az elvárások mindig magasak. Izgalmas időszak ez a csapat számára. Ami az elvárásokat illeti, egyre jobbak szeretnénk lenni. Bahreinben fog kiderülni, hogy pontosan hol tartunk. Lépésről lépésre szeretnénk visszakapaszkodni a középmezőnybe. Tudjuk, hosszú idő lesz, de ez jelenti a célt” – jelentette ki a csapatfőnök.

Az Alfa Romeo azon három csapat egyike, amelyek változatlan felállással vágnak neki 2021-nek. Kimi Räikkönen és Antonoi Giovinazzi is a harmadik szezonját kezdi a csapattal. Előbbi versenyzőnek ez a pályafutása 19. F1-es évada lesz, ami rekordbeállítás, és hiába töltötte be már a 41-et, a motivációjával állítása szerint nincs gond.

Főkép forrása:
Alfa Romeo

További cikkek