EUR: 380,98 Ft
USD: 350,39 Ft
CHF: 382,48 Ft
GBP: 432,87 Ft
RON: 76,97 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Ezredszer is felmennek a Padlásra!

Kultúra
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: vigszinhaz.hu

Novemberben jelentős jubileumokkal várják a Vígszínházban a közönséget: pénteken A Pál utcai fiúk című zenés játék 300., november 20-án pedig A padlás 1000. előadását ünneplik.

Fantasztikus jubileumokra emlékeznek majd a Vígszínházban ebben a hónapban, hiszen a teátrum talán két legsikeresebb musicalja fontos mérföldkőhöz érkezik el. Pénteken A Pál utcai fiúk című zenés játék 300., november 20-án pedig A padlás 1000. előadását ünneplik. Mindkét eseményre számos meglepetéssel készülnek.

Molnár Ferenc ifjúsági regényéből Grecsó Krisztián átiratában, Dés László és Geszti Péter zeneszerzeményeivel, Marton László rendezésében született előadás. Az éveken keresztül folyamatosan teltházzal játszott produkció számtalan fiatallal ismertette és szerette meg a színházat. A grund, az einstandolás, a vörösingesek és a Pál utcaik harca, a kis Nemecsek szívbemarkoló története azóta sok felnőtt és gyermek közös színházi élménye lett.


Molnár Ferenc ifjúsági regényéből Grecsó Krisztián átiratában, Dés László és Geszti Péter zeneszerzeményeivel, Marton László rendezésében született előadás     Fotó: vigszinhaz.hu


November 20-án ezredik előadásához érkezik a legendás zenés produkció, A padlás. Igazi színháztörténeti pillanat ez - a 33 évvel ezelőtt bemutatott előadás tartja a magyar szerző által írt és hazai szereplőgárdával, magyarul játszott musical mennyiségi rekordját. A padlás Sztevanovity Dusán ötletéből, Presser Gábor zenéjével és Horváth Péter írói közreműködésével született meg Marton László rendezésében. A produkció sikere hosszú évek óta töretlen.