392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Ezért nem lehet megengedni, hogy orosz és ukrán sportolók egy helyen legyenek – tömegverekedés egy török szállodában

10perc.hu
2023. 02. 15.
Ezért nem lehet megengedni, hogy orosz és ukrán sportolók egy helyen legyenek – tömegverekedés egy török szállodában

Az orosz Shinnyik és az ukrán Minaj csapata ugyanabba a hotelbe foglalt szállást Antalyában, és az orosz és az ukrán játékosok egymásnak estek.

Az orosz–ukrán háború kitörése óta a nemzetközi sportszövetségek kiemelt figyelmet szentelnek annak, hogy a különböző nemzetközi kupákban az ukrán válogatottak és klubcsapatok lehetőség szerint ne kerüljenek szembe orosz és fehérorosz csapatokkal – már persze ha az adott sportágból nem zárták ki az utóbbiakat.

Arra, hogy erre miért van szükség, ékes példát szolgáltatnak a törökországi Antalyában történtek, ahol egy orosz és egy ukrán labdarúgócsapat egyszerre edzőtáborozott. Az orosz Shinnyik Jaroszlavl és az ukrán FC Minaj csapata egyaránt az antalyai Royal Seginus hotelben foglalt magának szállástszámolt be az orosz RBC Sport oldala. A Shinnyik az orosz első ligában játszik, a Minaj az ukrán Premier League-t képviseli.


Az orosz Shinnyik Jaroszlavl és az ukrán FC Minaj csapata egyaránt az antalyai Royal Seginus hotelben foglalt magának szállást     Fotó: Booking.com


A találkozás a két delegáció között kódolva volt, és miután megtörtént, a konfrontáció sem maradt el. Ahogy azt a Világgazdaság megírta – mindezt tegnap a Shinnyik sajtószolgálata is megerősítette –, hogy éppen Valentin napján, február 14-án a játékosok között verekedés történt. Az esetet követően úgy döntöttek, hogy az egyik csapatot - az orosz Shinnyiket - átköltöztetik egy másik szállodába.

A RIA beszámoló alapján az ukránok voltak a kezdeményezők. Előbb a Minaj több játékosa provokálta a Shinnyik vezetőjét, hogy énekelje el az ukrán himnuszt. A válasz az volt, hogy menjenek ki az utcára, és rendezzék el a dolgot egyszer és mindenkorra. A szálloda személyzete azonban beavatkozott, így nem fajult tettlegességig a dolog.



Később azonban nem maradt el a verekedés. Az ukrán klub több játékosa egy liftben futott össze az oroszok egyik focistájával, ahol megverték. A lift azonban egy olyan emeletre érkezett, ahol a Jaroszlavl játékosai várakoztak, és tömegverekedés tört ki a focisták között.

A verekedést követően a zúzódások mellett a Shinnyik egyik labdarúgójánál bordatörés, egy másiknál pedig ujjtörés gyanúja állt fent. Mindkét csapat érintett játékosait orvosi vizsgálatoknak vetik alá.


A verekedést követően a zúzódások mellett a Shinnyik egyik labdarúgójánál bordatörés, egy másiknál pedig ujjtörés gyanúja állt fent     Fotó: Shinnyik hivatalos oldala


A jaroszlavli régió kormányzója, Mihail Jevrajev a Telegram-csatornán kijelentette, „a Shinnik játékosai helyesen jártak el, amikor nem hagyták kemény válasz nélkül az ukrajnai futballisták pimasz viselkedését."

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek