EUR: 385,80 Ft
USD: 358,32 Ft
CHF: 391,09 Ft
GBP: 439,44 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Ez a startup videójátékokat készít a kutyáknak

Egészség
10perc.hu
4 hónapja
Kiemelt kép: Facebook/Joipaw

A kutatás szerint elsősorban a nyolcévesnél idősebb kutyáknál észlelhető, de már hatéves ebeknél is előfordulhat a demencia.

A JoiPaw, az Egyesült Királyságban működő startup egy videojáték-sorozatot épít kutyáknak, azzal a végső céllal, hogy segítsen a demencia további kutatásában a házi kedvencek körében.

A demenciát gyakran emberi betegségnek titulálják, hol ott a kutyákat is utolérheti és kellemetlen tünetektől szenvedhetnek. Egy progresszív agyi elváltozásról van szó, amely viselkedési, kognitív és egyéb zavarokkal jár - írta a hvg.

Az ZME Science cikkében bemutatott kutatás szerint elsősorban a nyolcévesnél idősebb kutyáknál észlelhető, de már hatéves ebeknél is előfordulhat.

Az ebben a betegségben szenvedő ebek gyakran eltévednek az udvarban, beszorulhatnak bútorok mögé vagy nekimennek az ajtó csuklópántjának. Esetenként haragosak lehetnek korábban barátként kezelt kutyákra vagy emberekre.
„Szeretnénk segíteni a kutyáknak egészségesebb életet élni a gazdagítás révén, és meg akarjuk mutatni a világnak, milyen intelligensek a kutyák” – nyilatkozta Dersim Avdar, a JoiPaw alapítója a TechCrunchnak.

A demencia kezelésében régóta fontos szerepet játszanak a videojátékok, sok alkalmazás igyekszik segíteni a betegség kezelését és kutatását. Azonban érdemes tudni, hogy a kutyákat érintő demencia miatt is készítenek videojátékokat. - olvasható a Leet oldalán.

A játék célja nem csak a szórakoztatás, hanem, hogy idővel segíteni tudjanak rajtuk.