392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Ez a startup videójátékokat készít a kutyáknak

10perc.hu
2022. 11. 13.
Ez a startup videójátékokat készít a kutyáknak

A kutatás szerint elsősorban a nyolcévesnél idősebb kutyáknál észlelhető, de már hatéves ebeknél is előfordulhat a demencia.

A JoiPaw, az Egyesült Királyságban működő startup egy videojáték-sorozatot épít kutyáknak, azzal a végső céllal, hogy segítsen a demencia további kutatásában a házi kedvencek körében.

A demenciát gyakran emberi betegségnek titulálják, hol ott a kutyákat is utolérheti és kellemetlen tünetektől szenvedhetnek. Egy progresszív agyi elváltozásról van szó, amely viselkedési, kognitív és egyéb zavarokkal jár - írta a hvg.

Az ZME Science cikkében bemutatott kutatás szerint elsősorban a nyolcévesnél idősebb kutyáknál észlelhető, de már hatéves ebeknél is előfordulhat.

Az ebben a betegségben szenvedő ebek gyakran eltévednek az udvarban, beszorulhatnak bútorok mögé vagy nekimennek az ajtó csuklópántjának. Esetenként haragosak lehetnek korábban barátként kezelt kutyákra vagy emberekre.




„Szeretnénk segíteni a kutyáknak egészségesebb életet élni a gazdagítás révén, és meg akarjuk mutatni a világnak, milyen intelligensek a kutyák” – nyilatkozta Dersim Avdar, a JoiPaw alapítója a TechCrunchnak.

A demencia kezelésében régóta fontos szerepet játszanak a videojátékok, sok alkalmazás igyekszik segíteni a betegség kezelését és kutatását. Azonban érdemes tudni, hogy a kutyákat érintő demencia miatt is készítenek videojátékokat. - olvasható a Leet oldalán.

A játék célja nem csak a szórakoztatás, hanem, hogy idővel segíteni tudjanak rajtuk.

Főkép forrása:
Facebook/Joipaw

További cikkek